Vodafone, Siemens, Orange, Dell sau SAP se numara printre companiile care au primit acorduri de finantare de la statul roman in baza HG 797/2012 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin utilizarea tehnologiilor noi si crearea de locuri de munca.

Per total, 18 companii cu operatiuni in Romania au primit acorduri de finantare in perioada 01.10.2012 – 30.06.2014, toate acestea urmand sa angajeze circa 6.100 de oameni.

Valoarea totala a costurilor salariale pe care companiile le suporta ca urmare a noilor angajari este de 310 milioane de euro, din care statul roman acopera 134 de milioane, conform Ministerului de Finante.

IBM Romania a anuntat cele mai multe angajari prin ““Extinderea activitatii IBM prin realizarea unei investitii initiale constand in achizitia de echipamente si crearea de noi locuri de munca”. Compania creaza 900 de noi locuri de munca, valoarea costurilor salariale ridicandu-se la 51,2 milioane de euro.

Doua alte companii tehnologice au anuntat ca angajeaza fiecare cate 500 de oameni – Endava Romania si DB Global Technology.

Ajutorul de stat pentru companii: o eroare de logica economica platita tot de antreprenori

Vezi mai jos top 10 cei mai mari angajatori din IT care au primit acord de finantare cu statul roman, si cati angajati vor sa atraga fiecare.

Sursa foto: Shutterstock: Angajari

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri