IBM a anuntat pentru al doilea trimestru din 2006 castiguri totale de 1,30 de dolari per actiune din operatiunile curente, comparativ cu castigurile totale de 1,14 dolari per actiune inregistrate in al doilea trimestru din 2005, o crestere de 14 procente fata de anul precedent.

Veniturile din operatiuni curente pentru al doilea trimestru s-au cifrat la 2,0 miliarde de dolari, comparativ cu 1,9 miliarde de dolari pentru al doilea trimestru din 2005, inregistrandu-se o crestere de 9 procente.

Compania a inregistrat o crestere de 16 procente a castigurilor totale per actiune fata de anul precedent, exceptand actiunile neasteptate din cel de-al doilea trimestru al anului precedent, care includeau cresterea cheltuielilor de restructurare la 1,7 miliarde de dolari (0.72 per actiune), plati compensatorii de 1,1 miliarde de dolari (0,45 de dolari per actiune) castigate la vanzarea diviziei de PC-uri si 775 de milioane de dolari (0.29 per actiune) obtinuti in urma unei dispozitii legale de la Microsoft. Veniturile din operatiunile curente au crescut cu 11 procente fata de al doilea trimestru din 2005 exceptand actiunile neprevazute ale anului precedent.

Veniturile totale de 21,9 miliarde de dolari raportate pentru al doilea trimestru din 2006 au scazut cu 2 procente, dupa ajustarea de curs valutar, fata de acelasi trimestru al anului 2005, care include si veniturile din vanzarea diviziei de PC-uri. Exceptand veniturile obtinute in urma PC-urilor, veniturile au crescut cu un procent, comparativ cu al doilea trimestru din 2005.

Samuel J. Palmisano, presedinte si director executiv al IBM, a declarat: IBM a avut un alt trimestru solid cu rezultate bune in ceea ce priveste castigurile per actiune. Performantele noastre au fost stimulate de divizia software, care a generat venituri de 4,2 miliarde de dolari in acest trimestru cu o rata de profit solida, si reprezinta o parte semnificativa a portofoliului nostru complet. Divizia noastra System z mainframe a revenit la starea initiala in acest trimestru, iar noi continuam sa efectuam schimbari importante in ceea ce priveste divizia noastra de servicii, care de asemenea si-a imbunatatit rata de profit brut. In acelasi timp, continuam sa crestem veniturile in multe alte piete noi. Lichiditatile, un suport cheie al modelului nostru de afaceri, au adus castiguri importante actionarilor prin intermediul programului nostru de rascumparare de actiuni (stock buyback program).

IBM a desfasurat multe actiuni strategice de repozitionare a companiei in ultimii ani. Concentrarea noastra pe segmentele de piata cu valoare inalta continua sa aduca rezultate bune actionarilor, nivelul lichiditatilor s-a imbunatatit semnificativ de la an la an si ne dedicam in continuare investitiilor in compania noastra precum si dezvoltarii performantelor de afaceri pentru a genera profit puternic investitorilor nostri. IBM a inapoiat mai mult de 5,8 miliarde de dolari actionarilor in prima jumatate a anului.

IBM a incheiat primul trimestru al anului 2006 cu lichiditati de 10.0 miliarde de dolari. Bilantul contabil ramane puternic, iar compania este bine pozitionata pentru a profita de oportunitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri