IBM va investi 3 miliarde de dolari in cercetare IT si materiale pentru viitoare cip-uri, compania incercand astfel sa reinventeze design-ul viitoarelor computere, care ar putea sa nu mai includa cip-uri din silicon, scrie presa internationala.

Aceasta initiativa ar putea sa puna bazele unei tehnologii bazate pe inteligenta artificiala. “Arhitectura de baza a computerelor a ramas neschimbata din anii ’40. Simtim, avand in vedere problemele pe care le intampinam in prezent, ca a venit timpul sa cautam noi forme de a folosi si a gandi computerele”, spune Supratik Guha, director of physical sciences pentru IBM Research.

Design-ul din silicon a pus piedici in micsorarea cip-urilor. IBM cauta solutii in alte elemente, precum nanotuburi din carbon sau grafen pentru a inlocui deja vetustele microcipuri din computerele de astazi. Practic, IBM va incerca cu acest buget, in urmatorii cinci ani, sa micsoreze cip-urile pana la nivel atomic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri