Un politician indian, Binay Bihari, a sugerat ca telefoanele mobile si alimentatia care nu se mai bazeaza pe produse vegetale sunt de vina pentru cresterea numarului de violuri in tara, deoarece acestea "polueaza" mintea, relateaza The Independent, in editia electronica de miercuri.

"Multi studenti folosesc gresit telefoanele mobile utiandu-se la filme pentru adulti sau ascultand cantece obsecene care le polueaza mintea", a declarat Bihari, care este ministru pentru Arta, Cultura si Tineret in statul Bihar. "Faci o vizita surpriza in orice scoala si gasesti telefoane mobile scumpe in mainile elevilor din clasele superioare", a adaugat el.

Potrivit India Times, Bihari a citat mesajele text cu conotatie sexuala ca avand o contributie la cresterea numarului de cazuri de viol in ultimele luni, scrie Mediafax.

De asemenea, el sustine ca alimentatia care nu se mai bazeaza pe produse vegetale a jucat un rol in acest sens deoarece i-a facut pe tineri mai intempestivi si mai furiosi, in timp ce alimentatia vegetariana curata trupul si mintea. Ministrul a recunoscut ca telefoanele mobile au avantajele lor, dar sustine interzicerea lor in scoli.

Bihari nu este primul politician care vorbeste despre incidenta cazurilor de viol in tara. In iunie, Babulal Gaur, membru al partidului de guvernamant BJP, a declarat ca violul poate fi considerat infractiune doar daca este raportat la politie. Totodata, in timpul recentelor alegeri, liderul unui partid regional, Mulayam Singh Yadav, a criticat schimbarile legislative care prevad pedeapsa cu moartea pentru viol in grup, afirmand: "Baietii comit greseli: Vor fi spanzurati pentru viol?".

Un viol are loc in India la fiecare 21 de minute, in medie, dar esecul autoritatilor arata ca aceste infractiuni nu sunt raportate sau investigate corespunzator de cele mai multe ori, sustin grupurile de aparare a drepturilor omului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri