Microsoft a transmis ca are in plan sa readuca pe castig divizia Nokia in urmatorii doi ani, sprijinind astfel cresterea actiunilor, scrie presa internationala.

Cel mai mare producator de software din lume a anuntat o scadere de 7% a profitului, mai ales din cauza problemelor financiare pe care le au finlandezii de la Nokia. Directorul financiar al Microsoft a spus ca va reduce cu 1 miliard de dolari cheltuielile Nokia si va stopa pierderile pana in anul financiar 2016 – care se va incheia in iunie 2016.

Acest lucru a ridicat moralul investitorilor care nu se asteptau la acest anunt. Valoarea actiunilor Microsoft a atins maximul ultimilor 14 ani saptamana trecuta, urcand cu 1,1%, pana la 45,33$/actiune.

Nokia, companie achzitionata de Microsoft in aprilie pentru suma de 7,2 miliarde de dolari, a postat pierderi operationale de 692 milioane de dolari in ultimul trimestru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri