Satya Nadella are planuri mari pentru Microsoft. Actiunile companiei au crescut cu 23% de cand a fost numit CEO al companiei, in februarie, dar impactul initiativelor sale inca trebuie sa se vada in veniturile si profitabilitatea companiei.

Microsoft a generat venituri de 23,38 miliarde de dolari in trimestrul patru, in crestere cu 17,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitu net insa a scazut la 4,6 miliarde de doari, sub estimarile analistilor si a profitului din aceeasi perioada a anului trecut, ambele la circa 5 miliarde de dolari.

Pe intregul an financiar, veniturile s-au situat la 86,8 miliarde de dolari, crestere de 11,5% fata de anul precedent. Profitul net a fost de 22,1 miliarde de dolari, valoarea actiunilor crescand cu 2,63$/actiune. Deal-ul cu Nokia a adus companiei americane de software 7,2 miliarde de dolari in plus la venituri, dar a “sapat” in profit, scrie Forbes.

Nadella a anuntat saptamana trecuta ca va renunta la 18.000 de job-uri pentru a redresa situatia. Mai mult de jumatate din disponibilizari vor proveni din divizia Nokia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri