Un prototip al bateriei cu litiu dezvoltata de cercetatorii de la Stanford ar putea creste autonomia viitoarelor terminale mobile cu pana la patru ori, scrie presa internationala.

Mai departe de autonomia si durata de viata a bateriei mai ridicate, aceasta va permite de asemenea si rularea simultana a mai multor aplicatii, pe smartphone-uri. “Dintre toate materialele care pot fi folosite pentru bateria viitorului, litiu are cel mai mare potential. Unii il numesc Sfantul Graal”, spune Yi Cui, profesor si inginer, lider al echipei care dezvolta bateria.

Bateria ar putea fi marita si folosita si in masini electrice, aceasta urmand sa sustina mers continuu pe distante de circa 400 de km la un cost de 25.000 $/baterie. Cu toate acestea, pana ca aceasta sa devina realitate, cercetatorii au nevoie de fonduri si suport de la institutii din intreaga lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri