Iliad, operator telecom frantuzesc, a inaintat o oferta de achizitie de 15 miliarde de dolari catre mai marele T-Mobile USA. Daca tranzactia va avea loc, sansele ca tranzactia sa fie acceptata de organismele de reglementare sunt mult mai mari decat in cazul unei achizitii a T-Mobile de catre Sprint sau Softbank, scrie presa internationala.

In primul rand, Iliad ar cumpara o companie care este mult mai mare decat ea. Totodata, prin achizitia T-Mobile de catre Iliad, in SUA ar continua sa ramana patru operatori wireless, fata de doar trei daca T-Mobile ar urma sa fie achizitionata de, sa spunem, Sprint (operator activ in SUA – n.r.).

Mai mult, conform lui Paul Gallant, analist telecom al Guggenheim Securities, reputatia Illiad de companie dinamica ar putea duce la o crestere a concurentei in SUA. Stirile privind o potentiala tranzactie cu compania frantuzeasca a dus la cresterea actiunilor T-Mobile. Pe de alta parte, din cauza temerilor privind incapacitatea managementului Iliad de a conduce T-Mobile, actiunile companiei frantuzesti au scazut, dupa anunt.

Anuntul oficial al Iliad pare sa sugereze ca francezii sunt cu adevarat interesati de achizitia T-Mobile, sugerand ca piata din SUA este foarte mare si atractiva si T-Mobile are o pozitie strategica buna in regiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri