Zilele ecranelor de 3,5 sau 4 inci sunt trecute. Intreaga piata de smartphone-uri se axeaza in prezent pe display-uri de mari dimensiuni si aceasta tendinta va continua, pe masura ce fabletele vor deveni noul standard, scrie presa internationala.

Fableta este considerata un smartphone cu ecran de mari dimensiuni, intre 5 si 7 inci. Samsung Galaxy S4 (5 inci) sau S5 (5,1 inci) sunt considerate fablete. Linia iPhone-urilor s-a pastrat pana in prezent la dimensiuni mai mici de 5 inci insa acest lucru se va schimba odata cu lansarea iPhone 6, conform unor surse din piata. Unul dintre ele va avea ecran de 5,5 inci.

Un raport al BI Intelligence subliniaza ca livrarile de fablete vor creste cu 27% de la an la an in urmatorii cinci ani, atingand 1,5 miliarde de unitati pana in 2019. Fabletele vor acoperi 59% din piata totala de smartphone-uri anul acela, in crestere de la circa 35% in 2014.

Vanzarile de fablete vor musca insa din vanzarile de tablete, pana in 2018 urmand sa fie de trei ori mai multe fablete comercializate decat tablete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri