Profitul net al Deutsche Telekom a crescut cu 34% in trimestrul al doilea, de la 530 de milioane de euro in urma cu un an la 711 milioane de euro, sustinut de revenirea la profitabilitate a diviziei americane T-Mobile, de a carei achizitie sunt interesate mai multe companii, relateaza MarketWatch.

Veniturile Deutsche Telekom au scazut cu 0,3%, la 15,11 miliarde de euro. La cresterea profitului grupului a contribuit divizia T-Mobile din SUA, care a revenit la profit in trimestrul al doilea dupa pierderi inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, precum si un schimb de spectru cu Verizon Communications, care a generat un castig inainte de taxe de circa 400 milioane euro.

Deutsche Telekom detine o participatie de 67% la T-Mobile, iar directorul general al grupului german, Timotheus Hoettges, urmeaza sa comenteze pe parcursul acestei zile speculatiile legate de vanzarea diviziei, potrivit unui purtator de cuvant. Analistii anticipau ca T-Mobile va incheia un acord de vanzare cu Sprint Corp, care sa duca la cresterea competitivitatii companiilor, dar Sprint a decis sa renunte la preluare, a relatat Wall Street Journal in aceasta saptamana.

Cu putin timp inainte de aceasta decizie, operatorul francez Ilian ca facut o oferta de preluare a unei participatii majoritare la T-Mobile, dar nu a obtinut acces la datele financiare ale acesteia, au spus persoane apropiate situatiei. Presedintele Dish Network, Charlie Ergen, a declarat miercuri ca grupul este interesat la randul sau de preluarea T-Mobile US.

Fondurile din vanzarea T-Mobile ar fi binevenite pentru Deutsche Telekom, care investeste mai multe miliarde de euro pentru modernizarea retelei fixe din Germania si contracararea concurentei Vodafone Group si Liberty Global, care opereaza retele de televiziune prin cablu pe piata germana. Potrivit Deutsche Telekom, declinul numarului de abonati pentru telefonia fixa a incetinit, iar operatiunile pe segmentul mobil din Germania sunt in mare parte stabile. In restul Europei, veniturile au scazut, dar profitul a fost sustinut de reducerea costurilor.

Pe ansamblul anului, Deutsche Telekom a confirmat estimarile, anticipand un profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de circa 17,6 miliarde euro.

In trimestrul al doilea, profitul EBITDA a urcat cu 0,3%, la 4,43 miliarde euro, usor peste estimarile analistilor intervievati de Bloomberg, de 4,39 miliarde de euro. Deutsche Telekom controleaza grupul elen OTE, prezent in Romania prin Romtelecom si subsidiara locala a operatorului de telefonie mobila Cosmote.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri