Samsung Electronics, cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, a prezentat zilele trecute smartphone-ul Galaxy Alpha, un nou terminal mobil care va concura, alaturi de Samsung Galaxy S5, viitoarelor telefoane inteligente dezvoltate de catre rivalii de la Apple.

Samsung Galaxy Alpha este programat sa isi faca aparitia pe piata in luna septembrie, in incercarea gigantului sud-coreean de a opri declinul scaderii cotei de piata, in detrimentul telefoanelor mobile inteligente cu preturi mai mici. In cifre exacte, profitul Samsung la nivelul celui de-al doilea trimestru s-a diminuat cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar marile agentii de rating sustin ca declinul cotei de piata in cazul producatorului asiatic va continua si va ajunge de la 31% anul trecut, la 25% in urmatorii doi ani.

Analistii din piata nu vad insa cu ochi buni lansarea Samsung Galaxy Alpha, mai ales ca un astfel de telefon nu va putea lua fata lansarii programata de Apple in toamna aceasta, in lunile septembrie sau octombrie, cand isi vor face aparitia pe piata noile modele de iPhone.

In ceea ce priveste caracteristicile, Samsung Galaxy Alpha arata foarte bine, cel putin pe hartie. Galaxy Alpha vine echipat cu un procesor quad core de ultima generatie, o memorie RAM de 2GB, capacitate interna de stocare de 32GB fara posibilitatea de a conecta un card de memorie si dispune de o camera foto de 12 megapixeli.

Spre deosebire de Galaxy S5, Samsung Galaxy Alpha dispune de un ecran de 4,7 inch, fata de 5,2 inch cat are varful de gama al companiei pe segmentul smartphone-urilor si, in plus, inlocuieste o buna parte din plasticul de pe S5 cu un design metalic, apropiat, ar zice unii, de cel disponibil pe iPhone.

Un alt atu al Samsung Galaxy Alpha ar fi greutatea, de numai 115 grame cat si suportul pentru 4G, dar pretul ii va face probabil pe multi sa se gandeasca de doua ori inainte de a-l cumpara, telefonul urmand sa coste la raft de 600 de euro, echivalentul a circa 2.700 de lei + TVA.

Sursa foto: captura @evleaks

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri