Nivelul general al veniturilor furnizorului de software Entersoft pentru intregul business a crescut cu 31% in prima jumatate a anului curent, ca urmare a investitiilor recente in dezvoltarea de noi produse, extinderea pe pietele externe, dar si a achizitiilor facute. Profitul net al grupului a atins valoarea de 5,1 milioane de euro.

Compania a inregistrat astfel o crestere de 31,24% fata de perioada similara a anului trecut. Aceasta crestere a fost generata cu precadere de revenirea pietei solutiilor ERP si CRM si dezvoltarea unor noi aplicatii mobile, dar si de cresterea subsidiarei Retail Link prin lansarea unor noi solutii de facturare electronica si extinderea activitatii externe a Entersoft.

In Romania, Entersoft a cunoscut o crestere a profitabilitatii (EBITDA) in primele sase luni ale acestui an cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acelasi interval, compania a crescut cu 20% echipa de vanzari si a numit un nou sales manager in persoana lui Andrei Butuc. “In prima jumatate a acestui an, am extins solutiile Entersoft implementate la clientii existenti cum ar fi JTI, dar am inceput si alte proiecte cum este cel de la Mobifin sau KXL. De asemenea, Soft Net Consulting s-a alaturat recent retelei de parteneri a Entersoft Romania. In urmatoarele luni continuam planurile de extindere a business-ului atat prin implementarea de noi proiecte, cat si prin atragerea de parteneri”, declara Cristi Cozic, country manager la Entersoft Romania.

Pana la finele anului, Grupul Entersoft preconizeaza o evolutie similara, generata atat de proiectele deja contractate de Entersoft si Cardisoft cat si de achizitia companiei Alpha Software Solutions, anuntata in luna ianuarie a acestui an. Pentru consolidarea planurilor de crestere, Entersoft a anuntat recent un plan de investitii in valoare de 5 milioane euro pentru dezvoltarea a noi produse in urmatorii trei ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri