Ericsson a actualizat raportul sau anual de mobilitate „Ericsson Mobility Report” pentru a include statistici legate de primele doua trimestre ale anului 2014. Astfel, acoperirea tehnologiei de broadband mobil a continuata sa creasca, atingand acum cifra de 2,4 miliarde de abonamente in trimestrul al doilea al anului 2014.

Numarul total de abonamente la serviciile de telefonie mobila a crescut, ajungand la 6,8 miliarde. Dintre acestea, 80 de milioane de abonamente noi au fost inregistrate in trimestrul al doilea din 2014, 12 milioane venind din China, 5 milioane din Rusia si 5 milioane din India. Aceste trei tari au inregistrat cea mai rapida crestere in al doilea trimestru. Totusi, trebuie mentionat ca multi dintre utilizatori detin mai multe abonamente, astfel incat se estimeaza ca exista doar 4,6 miliarde de abonati la nivel global.

De asemenea:

  • Traficul de date a crescut cu 60% intre trimestrul al doilea din 2013 si acelasi trimestru al anului 2014.
  • Abonamentele pentru serviciile de telefonie mobila au crescut cu aproximativ 6% de la an la an si cu 1,1% de la trimestrul la trimestru.
  • In trimestrul al doilea al anului 2014, abonamentele pentru serviciile de telefonie mobila au depasit cifra de 2,4 miliarde, inregistrand o crestere de 35%, respectiv de 140 de milioane de abonamente.
  • In trimestrul al doilea al anului 2014, abonamentele pentru WCDMA si HSPA au crescut cu aproximativ 70 de milioane, iar cele LTE cu 40 de milioane, atingand 280 de milioane. In acelasi timp, numarul total de abonamente capabile sa sustina GSM a crescut cu 90 de milioane.
  • Peste 300 de milioane de smartphone-uri au fost vandute la nivel global in trimestrul al doilea al anului 2014, reprezentand aproape 65% din numarul total de telefoane vandute in acest trimestru, comparativ cu 55% in aceeasi perioada a anului 2013. Cu toate acestea, dintre toate abonamentele pentru serviciile de telefonie mobila, doar 35% au fost asociate cu smartphone-uri, tendinta fiind, totusi, de crestere.

Traficul de date mobile la nivel global

Numarul de abonamente la serviciile de date mobile a crescut exponential, generand cresterea traficului de date si volumului de date consumat per abonament. Traficul de date a crescut cu 10% intre trimestrul intai si trimestrul al doilea din 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri