In sedinta de Guvern de miercuri a fost aprobata semnarea contractului de consultanta si servicii financiare in vederea finalizarii privatizarii Societatii Comerciale \"Romtelecom\" S.A. cu consortiul compus din Credit Suisse Securities (Europe) Limited si IEBA Trust, castigatorul procesului de selectie a consultantului organizat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
"Aprobarea de catre Guvern a acestui contract reprezinta un nou pas pentru indeplinirea la termen a inca unui punct din programul de guvernare ce a fost prezentat la instalarea in functie a actualului Guvern. Se asteapta ca interesul investitional sa fie crescut atat pe piata de capital interna, cat si pe cea externa", a declarat Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, informeaza NewsIn.

Scopul acestui contract este finalizarea cu succes a procesului de privatizare, prin Oferta Publica Initiala si admiterea Romtelecom la tranzactionare pe o piata bursiera internationala si pe piata bursiera interna, in conformitate cu prevederile legislatiei aplicabile, se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de presa al Guvernului.

Consultantul va realiza un proces de investigare a interesului investitional si va prezenta, la cererea investitorilor individuali sau institutionali, informatii economice si financiare privind Romtelecom si activitatea acesteia.

De asemenea, va primi si va centraliza cererile preliminare de cumparare ale investitorilor potentiali si va concretiza rezultatele acestui proces printr-un raport de Book-Building, in scopul evaluarii succesului ofertei publice. Pretul de vanzare al actiunilor care vor face obiectul Ofertei Publice va fi stabilit de catre MCTI pe baza evaluarii si aprecierii ordinelor investitorilor in procesul de Book-Building de catre consultant.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri