Samsung a prezentat publicului larg noul telefon Galaxy Note 4, dar si un model revolutionar de telefon inteligent – Galaxy Edge, marcand lansarea pe piata a celor mai noi gadget-uri ale producatorului sud-coreean.

Cum multe din informatii au scapat pe Internet chiar si cu cateva zile inainte de lansare, Galaxy Note 4 vine cu senzor pentru citirea amprentei, ultima versiune a sistemului de operare Android (KitKat 4.4.4), camera foto de 16 MP si este rezistent la apa si praf, functii similare cu cele regasite si pe telefonul Galaxy S5, prezentat in primavara de compania asiatica. Noul smartphone (phablet) lansat de Samsung are o greutate de 176 grame si este disponibil in patru culori: alb, negru, auriu si roz. Smartphone-ul celor de la Samsung este disponibil in doua variante de stocare, de 32GB si 64GB, producatorul sud coreean oferind posibilitatea extinderii capacitatii datorita slotului de card microSD.

Samsung Galaxy Note 4, telefon cu o diagonala de 5,7 inch, se remarca insa prin rezolutia Quad HD (2560 x 1440 pixeli), regasita si pe LG G3, varful de gama al concurentului sud-coreean. Ca si in cazul vechii generatii, Galaxy Note 4 vine cu o memorie RAM tot de 3GB si o diagonala de 5,7 inch, insa imbunatatirile vin in mare parte in zona de aplicatii.

Samsung Galaxy Note 4 aduce o serie de imbunatatiri fata de versiunile anterioare, astfel ca telefonul este dotat cu un senzor UV care ii va avetiza pe utilizatori in momentul in care razele soarelui sunt prea puternice. In plus, si de aceasta data, Samsung si-a luat angajamentul de a lansa telefoane inteligente dotate cu aplicatii care iti monitorizeaza ritmul cardiac si activitatea fizica. Mai mult, producatorul sud coreean a lansat si aplicatia Snap Note prin intermediul careia utilizatorul isi poate fotografia notitele, telefonul recunoscand imediat scrisul.

Pe partea de design se pare ca Galaxy Note 4 este inspirat de la modelul Samsung Galaxy Alpha, prezentat de producatorul asiatic in urma cu cateva saptamani, ca raspuns la lansarea de pe 9 septembrie a viitorului smartphone Apple.

Cum arata noul Samsung Galaxy Edge

Pe langa Galaxy Note 4, Samsung a prezentat si smartphone-ul Galaxy Edge, poate unul dintre cele mai interesante si inovatoare designuri aplicate unui telefon in ultimii ani. Ca si configuratie, Galaxy Edge este apropiat de Samsung Galaxy Note 4, insa diferenta o fac anumite aplicatii special gandite pentru el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri