Samsung a prezentat miercuri Samsung Gear VR, un dispozitiv purtabil dezvoltat in parteneriat cu Oculus VR, ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a experimenta jocuri si videoclipuri in realitatea virtuala.

Noul dispozitiv este compatibil numai cu Samsung Galaxy Note 4, mult-asteptatul smartphone care a fost prezentat tot astazi, in cadrul unei ceremonii organizate la Berlin, relateaza MarketWatch.

Acesta este prima "incursiune" a producatorului sud-coreean pe piata dispozitivelor pentru realitatea virtuala. Samsung Gear poate fi folosit ca un adaptor pentru a transforma smartphone-ul intrun ecran virtual 3D. Bazat pe tehnologia Oculus Rift, dispozitivul face ca telefonul mobil sa devina un "creier" hands-free pentru lumea virtuala, scrie Mediafax.

Dotat cu un ecran Amoled de 5,7 inci, Samsung Galaxy Note 4 se prefigureaza un competitor redutabil pentru iPhone 6 de la Apple, care va fi lansat saptamana viitoare in California. De altfel, actiunile Apple au pierdut 2,9% pe bursa din New York dupa ce Samsung a prezentat noile produse. Producatorul de echipamente pentru realitate virtuala Oculus VR a fost cumparat in martie de catre Facebook pentru suma de 2 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri