Intel Corporation a lansat zece modele de procesoare Intel Core 2 Duo si Intel Core™ 2 Extreme proiectate pentru desktop-uri, laptop-uri si statii de lucru pentru marile companii sau utilizatorii obisnuiti, remodeland astfel modul in care calculatoarele lucreaza, arata, consuma energie si, ceea ce este cel mai important, transformand modul in care oamenii le folosesc.

"Procesoarele Core 2 Duo sunt pur si simplu cele mai bune procesoare din lume", a declarat Paul Otellini, presedinte si CEO al Intel.

De la lansarea procesorului Intel Pentium, industria nu a mai asistat la o reinventare a creierului calculatorului similara acesteia. Procesorul pentru platforme desktop Core 2 Duo este o minune in privinta consumului redus de energie - desi inglobeaza 291 de milioane de tranzistori el consuma totusi cu 40 la suta mai putina energie, si furnizeaza in acelasi timp performanta necesara rularii aplicatiilor actuale si viitoare.

Mult-asteptata familie de procesoare se bucura deja de un sprijin solid - 550 de modele diferite de computere sunt deja in productia producatorilor de PC-uri. Acesta este cel mai mare numar de modele diferite care ruleaza procesoare Intel din istoria companiei. In cele din urma, zeci de mii de companii producatoare vor vinde calculatoare sau componente bazate pe aceste procesoare.

Procesoarele Intel Core 2 Duo sunt produse in cele mai avansate fabrici de mare capacitate din lume, folosind tehnologia de fabricare Intel pe 65 de nanometri. Versiunea pentru desktop-uri a procesoarelor furnizeaza o crestere de 40 la suta a performantei si este cu peste 40 la suta mai eficienta din punct de vedere al consumului de energie, in comparatie cu cel mai bun procesor Intel de generatie anterioara. Potrivit analistilor independenti, procesoarele castiga noua din cele zece teste majore de performanta pentru desktop-uri, servere si calculatoare destinate jocurilor.

Familia de procesoare Intel Core 2 Duo este formata din cinci procesoare pentru platforme desktop destinate afacerilor, utilizarii individuale si entuziastilor pentru tehnologie, precum si 5 procesoare pentru notebook-uri, create pentru a raspunde nevoilor unui stil de viata mobil. Statiile de lucru bazate pe procesoare Intel Core 2 Duo vor oferi de asemenea performanta inalta pentru domenii precum design, creatie de continut si calcul tehnic.

Familia de procesoare Intel Core 2 Duo este bazata pe micro-arhitectura Intel Core™, creata sa furnizeze un nivel ridicat de performanta si eficienta din punctul de vedere al consumului de energie. Prin intermediul celor doua nuclee de executie, procesoarele pot executa rapid un numar mai mare de instructiuni. De asemenea, procesoarele pot opera mai rapid la lansarea simultana in executie a mai multor aplicatii - de exemplu scrierea unui e-mail in acelasi timp cu descarcarea de muzica si scanarea anti-virus. Procesoarele dual core contribuie la imbunatatirea executiei programelor, de exemplu in cazul vizionarii unor clipuri high-definition, as protejarii PC-ului in timpul tranzactiilor financiare pe Internet, crescand de asemenea autonomia bateriei in cazul notebook-urilor, care pot deveni astfel mai subtiri si mai usoare.

Utilizatorii individuali si companiile vor putea achizitiona procesoarele Intel Core 2 Duo ca parte a primelor platforme Intel orientate catre modele specifice de utilizare - o colectie de tehnologii Intel hardware si software care include tehnologia Intel vPro™ pentru mediul de afaceri, tehnologia mobila Intel Centrino Duo pentru notebook-uri si tehnologia Intel Viiv™ pentru divertisment digital individual.

Multe dintre produse vor oferi de asemenea o serie de tehnologii Intel integrate, cum ar fi Intel Virtualization Technology si Intel Active Management Technology, care fac utilizarea computerului mai sigura si mai usoara. Noile procesoare pot fi asociate cu familia de chipset-uri Intel 975X, 965 si Mobile Intel 945 Express. Chipsetul Intel 965 Express include cea mai noua grafica integrata si tehnologia Intel Clear Video. Toate aceste chipseturi sunt compatibile cu sistemul de operare Microsoft Windows Vista Premium.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri