ANCOM va cumpara prin licitatie un sistem de monitorizare pentru a verifica echipamentele telecom si de radiocomunicatii.

Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) vrea sa cumpere prin licitatie un sistem de monitorizare pentru a verifica daca echipamentele telecom si de radiocomunicatii se incadreaza in limitele legale privind intensitatea campurilor electrice, contractul fiind estimat la 1 milion de euro, potrivit Mediafax.

"Sistemul de monitorizare pe termen lung a valorilor de camp electric a fost gandit de autoritate pentru a aduna si a pune in timp real la dispozitia celor interesati, prin intermediul unei platforme web, informatii referitoare la campurile electrice generate de echipamentele de radiocomunicatii aflate in functiune, in anumite puncte de interes general. In plus, sistemul va permite autoritatii sa monitorizeze mai eficient, in mod continuu, incadrarea in limitele legale a intensitatii campurilor electrice generate de sursele de frecventa joasa sau inalta, precum echipamentele radio/TV, echipamentele GSM, UMTS, WiFi, WiMax sau liniile electrice de inalta tensiune, in banda de frecvente 100KHz - 7 GHz", se arata intr-un raspuns la ANCOM.

Cele 50 de statii de monitorizare de banda larga care vor alcatui sistemul si care vor fi autonome din punct de vedere al functionarii, fiind dotate cu un panou solar, un acumulator intern, un modem GSM/GPRS si cu sistem de prindere si montare, vor fi instalate in zone de aglomerare urbana.
Statiile de monitorizare vor transmite in timp real catre o platforma web informatiile culese din teren, acestea fiind publicate de autoritate pentru consultarea de catre public.

"Conform cerintelor ANCOM, daca una dintre statii inregistreaza valori peste limita maxima stabilita, aceasta va trebui sa emita o alarma catre autoritate, atat prin platforma web, cat si printr-un mesaj SMS. Astfel, specialistii autoritatii vor putea sa intervina eficient in teritoriu pentru remedierea situatiei, fiind diminuat timpul necesar pentru detectarea si indepartarea sursei care emite cu densitate de putere peste limita legala", se mai spune in raspunsul ANCOM. Sistemul de monitorizare este preconizat a fi instalat si testat in ultima parte a anului 2015.
Termenul limita pentru depunerea ofertelor expira la 3 noiembrie. Contractul presupune livrarea de echipamente si aplicatii software aferente, inclusiv prestarea de servicii privind configurarea echipamentelor si aplicatiilor software si efectuarea testelor de acceptanta pentru intreg sistemul de monitorizare, precum si instruirea utilizatorilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri