Microsoft, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, a cumparat compania suedeza Mojang, producatoarea jocului Minecraft, in schimbul sumei de 2,5 miliarde de dolari, marcand in acest fel cea mai mare achizitie a gigantului american sub conducerea CEO-ului Satya Nadella.

Informatii despre achizitia Minecraft de catre Microsoft au aparut inca de saptamana trecuta, cand presa scria ca cel mai mare producator de software la nivel global a inaintat suma de 2 miliarde de dolari pentru cumpararea dezvoltatorului Minecraft. Microsoft se asteapta ca achizitia sa se finalizeze in cursul anului viitor, fiind pe masa autoritatilor de reglementare.

Negocieri incepute in urma cu cateva luni

Negocierile au inceput in urma cu cateva luni, la initiativa lui Markus Persson, cel care a fondat Mojang in 2010, datorita relatiilor de colaborare bune dezvoltate de cele doua companii. Persson estimeaza ca tranzactia va determina o crestere importanta a vanzarilor Minecraft, datorita pozitiei pe care Microsoft o detine pe piata jocurilor video si a calculatoarelor.

Jocul Minecraft a devenit extrem de popular in ultimul timp. Pana in luna iunie, Mojang a vandut 54 de milioane de copii ale jocului, Minecraft devenind disponibil si pentru cele mai noi generatii de console, Xbox One si PlayStation 4, la inceputul lunii septembrie.

Disponibil pe mai multe platforme, Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri din istorie cu peste 100 de milioane de descarcari numai pe PC, de la lansarea sa din 2009. Potrivit lui Satya Nadella, Microsoft va continua procesul de dezvoltare al jocului pe platformele pe care este disponibil: PC, iOS, Android, Xbox and PlayStation.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri