Orange Romania este primul operator telecom care lanseaza 4G la metrou, a anuntat joi compania. Serviciul este disponibil abonatilor in toate statiile Metrorex, vitezele atingand circa 60 Mbps download, conform testelor.

Lucrarile la metrou au durat 2-3 luni, compania realizand upgrade de infrastructura "peste" vitezele 3G+ deja existente. "Pe Magistrala 2 vitezele 4G se simt aproape continuu. Din cauza infrastructurii si a lungimii tunelurilor, uneori de aproape 2 km, este foarte dificil sa garantam ca serviciul va avea acoperire peste tot", spune Julien Ducarroz, director comercial al Orange Romania. La metrou, traficul de Internet de pe terminale mobile s-a dublat fata de 2013, in reteaua Orange, mai spune el. "Odata cu aceasta lansare ne asteptam ca traficul sa creasca si mai rapid, mai ales ca oamenii au inceput sa se uite la clipuri in metrou, sa incarce poze, si nu doar sa stea pe Internet", detaliaza directorul comercial al Orange.

Rezultate viteze in metrou intre statiile Universitate - Piata Victoriei



Zilnic in metrou calatoresc circa 650.000 de oameni, acest lucru traducandu-se intr-un potential masiv pentru operatorii telecom. "Am investit in serviciul 4G la metrou cateva milioane de euro", spune Ducarroz. In prezent, 65% dintre smartphone-urile puse la vanzare de catre Orange sunt compatibile 4G.

In prima jumatate a acestui an, Orange Romania a inregistrat venituri totale de 448,3 milioane de euro, similar cu aceeasi perioada a anului trecut. In raportul finaciar al companiei se mentioneaza ca in trimestrul al doilea, traficul de date mobile in retea a crescut cu peste 50% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii numarului de tablete - de 3 ori mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut - si a numarului de smartphone-uri, unul din doua telefoane vandute in primele sase luni fiind smartphone. De asemenea, a crescut de 4 ori numarul de smartphone-uri compatibile 4G vandute in al doilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri