Compania germana SAP AG, cel mai mare producator mondial de software si tehnologie pentru afaceri, va cumpara firma americana rivala Concur Technologies in schimbul a 8,3 miliarde de dolari, cea mai mare tranzactie din istoria gigantului de software.

Actionarii Concur Technologies vor primi 129 de dolari pe actiune, cu 20% peste pretul de inchidere de miercuri de la bursa, de 107,8 de dolari. Concur Technologies furnizeaza companiilor solutii software de gestiune a cheltuielilor cu angajatii. Spre deosebire de SAP, care ofera solutii integrate pentru calculatoare, serviciile furnizate de compania americana sunt disponibile pe internet, putand fi accesate de pe terminale diferite, potrivit Mediafax.

Portofoliul Concur Technologies include 23.000 de clienti. Compania are 4.200 de angajati si 25 de milioane de utilizatori activi in peste 150 de tari, se arata intr-un comunicat al SAP. In urma tranzactiei, SAP estimeaza ca va avea peste 50 de milioane de utilizatori pentru serviciile de cloud, mai mult decat oricare alta companie din domeniu, si va fi al doilea mare furnizor de servicii de cloud-computing la nivel mondial dupa vanzari. SAP AG a fost infiintata in 1972, in Germania, avand peste 66.000 de angajati la nivel mondial si o cifra de afaceri in 2013 de 16,9 miliarde de euro. In Romania, SAP detine trei centre care ofera servicii de consultanta IT, in Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara.

Sursa foto: Shutterstock.com/SAP

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri