Compania de telecomunicatii Telefonica din Spania a ajuns la un acord cu grupul francez Vivendi pentru cumpararea furnizorului de servicii de Internet GVT din Brazilia pentru 7 miliarde de euro, in detrimentul Telecom Italia, care a facut o oferta similara in august, relateaza Bloomberg.

Vivendi va primi, in urma acestei tranzactii, 4,66 miliarde de euro cash si o participatie de 7,4% din filiala companiei spaniole, Telefonica Brasil. Pe langa acestea, Vivendi va obtine si participatia de 5,7% in Telecom Italia, detinuta de Telefonica in compania italiana. Cedarea actiunilor Telecom Italia de catre Telefonica reprezinta sfarsitul unui parteneriat intre cele doua companii care a durat sapte ani, noteaza Mediafax.

Telefonica isi va creste cota de piata pana la 30% in Brazilia, in urma cumpararii subsidiarei GVT de la Vivendi, fata de competitorii America Movil, care are o cota de piata de 32%, si Oi, cu 27%. "Noua Telefonica Brasil care rezulta din aceasta tranzactie ne va plasa pe primul loc in clasamentul furnizorilor de servicii integrate de telecomunicatii, lideri atat pe piata de telefonie mobila, cat si pe cea de servicii de Internet", se arata intr-un comunicat al Telefonica.

De cealalta parte, Vivendi incheie, prin aceasta vanzare, o serie de tranzactii prin care a renuntat la afacerile din telecomunicatii si jocuri video, pentru a-si orienta afacerea catre domeniul media. In luna august, Telecom Italia a facut o oferta catre Vivendi pentru cumpararea subsidiarei GVT, in valoare de aproximativ sapte miliarde de euro, potrivit surselor Bloomberg.

Dupa anuntarea incheierii acordului, actiunile Telefonica au avansat cu 1,7% pe bursa din Madrid, iar titlurile Vivendi au urcat cu 0,7 pe bursa din Paris. De asemenea, actiunile Telecom Italia au crescut cu 1,2 pe bursa de la Milano. Vivendi detine Canal+ Group, liderul pietei de audiovizual din Franta, precum si Universal Music Group, cel mai mare producator si distribuitor de muzica din lume.

Sursa foto: The businessman. Hand for a handshake.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri