Cisco Systems, unul dintre cei mai mari producatori de solutii de retelistica la nivel global, si-a bugetat investii de un miliard de dolari pentru urmatorii doi ani, in extinderea solutiilor de cloud, transmite Reuters.

Reteaua, care poarta numele de Intercloud, va ajuta in procesul de business si va manageria informatiile generate de pe miliarde de dispozitive si aplicatii din intreaga lume. Printre principalii parteneri ai Cisco se numara firme precum Deutche Telekom, BT Group sau Equinix, iar pentru acestea Cisco va adauga inca 250 de data centere in peste 50 de tari. Intercloud va permite totodata companiilor sa directioneze traficul spre anumite zone din cloud, ceea ce va evita intr-un fel riscurile ca informatiile sa fie inmagazinate intr-o singura locatie, ele putand fi accesate din orice colt al lumii.

Furnizorul de solutii de telefonie BT va folosi de asemenea tehnologia companiei pentru a interconeta retelele publice si cele private la Intercoud, oferind posibilitatea clientilor de a-si securiza si mai bine datele. Mai mult, Cisco va oferi utilizatorilor si un tip de acces hibrid la sistemul de cloud.

Cisco: Traficul de date in retelele mobile va creste de 11 ori in urmatorii patru ani

Traficul de date in retelele mobile va creste de 11 ori in urmatorii patru ani, la un volum anual de 190 exabytes pana in 2018, potrivit studiului Cisco Visual Networking Index (VNI), realizat pentru traficul de date mobile in perioada 2013-2018.

Cresterea va avea loc in contextul cresterii numarului de conexiuni mobile la Internet, de pe dispozitive mobile, dar si a numarului de conexiuni machine-to-machine (M2M). Acestea vor depasi pragul de 10 miliarde pana in 2018, fiind de 1,4 ori mai multe decat populatia globului (Organizatiei Natiunilor Unite estimeaza populatia globului la 7,6 miliarde de oameni pana in 2018).

190 de exabytes este echivalentul a:
• De 190 de ori traficul IP, fix si mobil, generat in anul 2000;
• 42 de mii de miliarde de imagini (incarcate pe Instagram sau prin servicii de mesagerie multimedia si o medie de 15 imagini incarcate de fiecare locuitor al planetei timp de un an.
• 4 mii de miliarde de videoclipuri (ex. YouTube) si o medie de cel putin un videoclip de persoana pe an.

Principalele motive de crestere a traficului

Cisco anticipeaza ca pana in 2018 cresterea traficului mobil o va depasi de trei ori pe cea a traficului din retele fixe. Iata care sunt principalele motive de crestere:

• Mai multi utilizatori mobili: Pana in 2018 vor fi 4,9 miliarde de utilizatori mobili, fata de 4,1 miliarde in 2013.
• Mai multe conexiuni mobile: Pana in 2018 vor fi peste 10 miliarde de dispozitive conectabile din care 8 miliarde de dispozitive mobile personale si doua miliarde de conexiuni M2M, in crestere de la 7 miliarde de dispozitive mobile si conexiuni M2M in 2013.
• Conexiuni mobile superioare: Viteza medie in retelele mobile aproape se va dubla de la 1,4 Mbps in 2013 la 2,5 Mbps pana in 2018.
• Mai mult continut video: Pana in 2018, transferul de continut video in retelele mobile va reprezenta 69% din traficul total de date in retelele mobile, in crestere cu 53% fata de anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri