Apple urmeaza sa lanseze noile iPad-uri pe 16 octombrie in incercarea de a accelera vanzarea de tablete, dupa succesul avut de cele doua modele de iPhone scoase pe piata in septembrie, informeaza Bloomberg.

Compania americana va face publice versiunea de iPad de 9,7 inci (24,6 centimetri) si varianta mai mica de tableta, iPad mini, potrivit unei surse citate de Bloomberg. Anterior, blogul de tehnologie Recode a anuntat ca, in cadrul evenimentului programat pentru 16 octombrie vor fi prezentate si noi modele ale computerelor iMac, relateaza Mediafax.

Apple incearca sa creasca vanzarile de iPad-uri, pentru a reduce dependenta veniturilor companiei de comercilaizarea iPhone-urilor.
In prezent, vanzarile de smartphone-uri asigura aproximativ jumatate din venitul Apple, precum si cea mai mare parte a profitului companiei.
In schimb, vanzarile de tablete au generat un venit de 32 de miliarde de dolari pentru Apple in ultimul an fiscal si au scazut in ultimele doua trimestre consecutive. Ritmul de vanzare a iPad-urilor a incetinit, deoarece clientii au inceput sa se orienteze catre modele mai ieftine, precum si pentru ca acestia isi innoiesc mai rar tabletele decat smartphone-urile.

Trudy Muller, unul dintre purtatorii de cuvant ai Apple, a refuzat sa comenteze informatia. Apple va anunta, totodata, ca a adaugat si posibilitatea de a alege culoarea aurie pentru iPad-ul dorit, potrivit surselor Bloomberg. Compania nu a mai scos pe piata un model nou de tableta din luna octombrie a anului trecut, iar consumatorii s-au orientat spre smartphone-uri cu ecrane mai mari.

De asemenea, furnizorii Apple pregatesc si lansarea unui iPad cu un ecran de 12,9 inci, care va fi prezentat in prima parte a anului viitor. La inceputul lunii septembrie, Apple a prezentat doua noi modele de smartphone, iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cu ecrane de 4,7 inci si 5,5 inci. Compania a vandut in primul weekend de la lansarea pe piata a celor doua echipamente un numar record de peste 10 milioane de noi iPhone-uri, cumparatorii luand cu asalt magazinele clasice si virtuale.

Sursa foto: Shutterstock.com/iPhone 6

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri