Zapp, Cosmote, SNR, RCS&RDS si germanii de la Deutsche Telekom prin Combridge se vor lupta pentru cele doua licente 3G scoase la mezat de catre autoritati
Cinci companii au achizitionat caietului de sarcini pentru licitatia de atribuire a urmatoarelor doua licente 3G pana la termenul limita, marti, ora 16.00, au declarat reprezentantii Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI). Companiile sunt Telemobil (Zapp Mobile), Cosmote Romania, Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), RCS&RDS si Combridge SRL, iar ofertele lor trebuie depuse pana la 4 septembrie, conform calendarului publicat anterior de IGCTI. Institutia va anunta pe 11 septembrie ofertele calificate, urmand ca pe data de 15 octombrie sa stabileasca cine sunt castigatorii licitatiei.

Achizitionarea caietului de sarcini nu presupune insa si o dorinta clara de a achitiona o licenta 3G. "Momentan analizam conditiile tehnice si financiare impuse de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), precum si perspectivele oferite de achizitionarea unei licente 3G, urmand sa stabilim daca vom inainta o oferta de achizitie", a declarat pentru NewsIn Levente Csenteri, directorul executiv al operatorului Combridge. "In functie de rezultatul acestei analize vom stabili daca se impune o majorare a capitalului social pentru a satisface criteriul financiar precum si daca se impune o asociere cu alte companii in vederea acestei achizitii", a adaugat acesta. Combridge este filiala romana a operatorului maghiar de telefonie Magyar Telekom, membra a grupului Deutsche Telekom.

Principalele prevederi ale caietului de sarcini

Caietul de sarcini prevede ca acoperirea minimala pana la data de 31 decembrie 2011 trebuie sa cuprinda Bucurestiul si zece mari orase ale Romaniei, municipii-capitale de judet, alese de candidat. in varianta supusa consultarii, acoperirea minimala era de 45% din populatie, pana la data de 31 decembrie 2011. O alta modificare importanta adusa caietului de sarcini este faptul ca se permite utilizarea tehnologiilor in standardele IMT-2000/UMTS.

Ofertele lor trebuie depuse pana la 4 septembrie, conform calendarului publicat anterior de IGCTI, iar institutia va anunta pe 11 septembrie ofertele calificate, urmand ca pe data de 15 octombrie sa stabileasca cine sunt castigatorii licitatiei. In privinta termenelor de dezvoltare a retelei, singura modificare se refera la prima etapa de dezvoltare. Astfel, termenul pentru prima etapa este de 30 iunie 2008, in loc de sfarsitul anului 2007, cum era in varianta initiala, celelalte termene ramanand neschimbate, respectiv 31 decembrie 2009 si 31 decembrie 2011.

Spre deosebire de prima licitatie din 2004, cand licentele au fost atribuite operatorilor mobili Orange Romania si Connex, ofertantii nu vor trebui sa demonstreze o cifra anuala de afaceri de peste 300 milioane euro in domeniul comunicatiilor electronice, singurul criteriu financiar ramanand capitalul social de peste 12 milioane de euro.

Vodafone Romania a lansat primele servicii de telefonie mobila de tip 3G in aprilie 2005 si a anuntat un numar de 171.237 de clienti 3G la data de 30 iunie 2006, cu 36.000 mai mult decat la finele lunii martie. Orange Romania a lansat serviciile 3G la inceputul lunii iunie a acestui an, anuntand dupa primele trei zile peste 25.000 de clienti
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri