Valerian Vreme, fost ministru al comunicatiilor in perioada 2010-2012, este acuzat de abuz in serviciu pentru semnarea unui contract de 8,8 mil. euro care a suplimentat numarul de licente Microsoft cumparate de stat la un pret care nu reflecta reducerile acordate de compania americana, acesta riscand ridicarea imunitatii si inceperea urmaririi penale impotriva lui. O decizie in acest sens va fi luata astazi incepand cu ora 12:00.

Comisia juridica discuta marti de la ora mentionata cererea Parchetului privind inceperea urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme in dosarul Microsoft.Bogdan Ciuca, presedintele comisiei, a spus ca nu exista nicio solicitare de amanare, iar comisia se incadreaza in termenele prevazute. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca, dupa ce primeste raportul Comisiei juridice in privinta inceperii urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme in dosarul Microsoft, va convoca de indata plenul, adaugand ca va fi usor, deoarece este sesiune parlamentara. ”In momentul in care am acest raport in privinta lui Valerian Vreme, eu sunt obligat sa convoc de indata Parlamentul. Fiind in sesiune, va fi usor”, a spus Zgonea, scrie Protv.ro.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis in 1 octombrie sa trimita la Comisia juridica solicitarea Ministerului Justitie cu privire la inceperea urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme in dosarul Microsoft, aceasta avand termen 10 zile pentru intocmirea raportului.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat ca procurorul general Tiberiu Nitu, in baza dispozitiilor articolului 109 alineatul 2 din Constitutie, a articolelor 12 si 19 din Legea 115/1999 si ale Deciziei Curtii Constitutionale nr. 270 din 10 martie 2008, a transmis ministrului Justitiei referatul Directiei Nationale Anticoruptie prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; deputatul Valerian Vreme - pentru abuz in serviciu; senatorul Petru Serban Mihailescu - pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani.

Procurorul general Tiberiu Nitu a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis presedintelui Traian Basescu referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: Adriana Ticau, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Mihai Nicolae Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Camera Deputatilor a fost sesizata pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Vreme Valerian, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada septembrie 2010 - februarie 2012 si in prezent deputat, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, constand in aceea ca ar fi incheiat contractul subsecvent referitor la suplimentarea numarului de licente MECTS, pentru scoli - contractul de furnizare produse nr.108 din 17 august 2011 in baza caruia MCSI a efectuat plati totale de 8.825.673,50 euro, in conditiile in care HG nr.460/2009 nu a reglementat situatia licentelor destinate unitatilor de invatamant, iar pretul licentelor nu reflecta discount-ul acordat de Microsoft, nu a dispus masuri cu privire la aspectele sesizate de catre FTS Romania prin adresa nr. 4550/02.12.2010, cu privire la servicii neprestate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri