Eastman Kodak Co. a facut publice pierderi de 282 milioane de dolari in cel de-al doilea semestru al anului, acesta fiind cel de-al saptelea semestru la rand, cand compania a inregistrat pierderi.
Tot atunci reprezentantii companiei au anuntat ca fac reduceri de personal, inca 2000 de locuri de munca fiind restructurate.

Anul trecut, compania cu o traditie de 127 de ani, a facut cunoscute planurile sale de a da afara 10.000 de angajati, fata de cele intre 12.000 si 15.0000 de locuri de munca la care planuisera sa renunte, conform targetului stabilit in ianuarie 2004. Pana acum, au fost dati afara 20.500 de angajati, inclusiv 1.630, in acest semestru.

Datorita celor 214 milioane de dolari care au reprezentat costuri de renovare, Kodak a pierdut echivalentul a 98 centi pe actiune in perioada aprilie-iunie, comparativ cu pierderea a 54 centi pe actiune, de acum un an.
Pentru a obtine un profit mai ridicat din business-ul digital, Kodak urmareste sa transfere manufacturarea de camere digitale, companiei Flextronics Ltd. De asemenea, aproximativ 550 de angajati vor fi mutati in compania din Singapore.

Actiunile Kodak au scazut cu 13.7%, la 3.05 dolari. Vanzarile companiei sale in privinta digitalului au crescut semestrial cu 6%, in timp ce venitul anual din filme pentru camerele foto, au scazut brusc cu 22% .

Intram in stagiul final de transformare digitala, a precizat seful executiv al Kodak, Antonio Perez. Pana la sfarsitul anului viitor, majoritatea costurilor de restructurare din spatele Kodak, vor fi pozitionate pentru sustinerea succesului pe piata digitala, a completat el.

Profiturile din afacerea digitala totalizeaza patru milioane de dolari, comparativ cu 25 milioane de dolari, pierderi insumate de Kodak, in semestrul doi al anului trecut. In anul 2005, pentru prima data, Kodak a inregistrat mai mult profit din vanzarile de imagine digitala fata de filme pentru camerele foto, si a castigat 161 milioane de doalri profit din digital.
Compania a reafirmat ca anul acesta se asteapta la pierderi de 500 pana la 850 milioane de dolari si castiguri nete de 350 pana la 459 de milioane, din operatiile digitale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri