Satya Nadella, director executiv al Microsoft, si-a cerut scuze pe marginea unei declaratii publice in care sublinia ca femeile care muncesc in zona tehnologica nu ar trebui sa ceara mariri de salariu ci ar trebui sa se “increada in sistem”, scrie presa internationala.

In cadrul unui eveniment in onoarea lui Grace Hopper, unul dintre primii programatori din lume, el a transmis femeilor ca ar trebui sa aiba mai multa rabdare atunci cand considera ca merita o marire de salariu. “Nu tine de cererea in sine, ci in increderea intr-un sistem care recompenseaza pe masura ce avansezi”, a spus el. Nadella a continuat spunand ca a nu cere o marire de salariu aduce dupa sine “karma pozitiva” si ar putea fi “una dintre superputerile aditionale” ale femeilor. Pe termen lung, a nu cere mariri de salariu, continua el referindu-se la femei, “va renta, deoarece cineva o sa observe ca aceasta este genul de persoana pe care te poti baza”.

Intr-un eMail catre angajati, transmis joi, Nadella a spus ca a fost o declaratie “complet gresita” si ca daca ar putea oferi un sfat femeilor care considera ca merita o marire de salariu ar fi “doar sa ceara”, a scris el.

Opiniile sale, vazute de foarte multi ca fiind sexiste si misogine, au starnit o avalansa de furie pe Twitter si l-au pus intr-o lumina proasta pe seful companiei americane, numit in functie anul acesta, in februarie. Numarul mic de femei din industria tehnologica a starnit multe controverse in industrie, ducand la initiative suplimentare de angajari din partea gigantilor tehnologici americani si la o transparenta mai mare privind diversitatea angajatilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri