"Am raspuns foarte prost la aceasta intrebare", a afirmat directorul gigantului american informatic intr-o nota catre angajatii sai, publicata pe contul sau de Twitter. "Barbatii si femeile ar trebui sa primeasca acelasi salariu pentru o munca echivalenta (...). Daca credeti ca meritati o marire (de salariu), atunci ar trebui s-o cereti", a adaugat el.

"M-am exprimat prost in raspunsul la (intrebarea) cum trebuie sa ceara femeile o marire de salariu", a mai scris Nadella in mesajul postat pe contul @satyanadella. "Sectorul nostru trebuie sa termine cu inegalitatile salariale - asa nu va mai fi nevoie sa cerem mariri", a apreciat el.

Intr-o conferinta in Arizona (sud-vest) pe tema femeilor care muncesc in informatica, o femeie i-a cerut CEO-ului Microsoft sfaturi pentru femeile care vor sa avanseze in cariera, dar care nu indraznesc sa ceara o marire de salariu. Nadella i-a raspuns ca femeile ar trebui sa aiba incredere in "sistemul care, de fapt, va va acorda progresiv mariri (de salariu) bune". El a apreciat ulterior ca femeile care nu cer mariri de salarii au o "superputere", sub forma unei "«karme» bune care va reveni".

Moderatoarea dezbaterii, Maria Klawe, membra a conducerii Microsoft, si-a marcat in mod ostensiv dezacordul fata de Nadella, provocand aplauzele publicului. Klawe a sugerat ca femeile "isi fac treaba" pentru a se asigura ca salariul lor este echivalent cu cel al colegilor lor barbati.

Citeste si:

Studii releva cu regularitate ca femeile sunt platite mai prost decat barbatii pentru un post echivalent.

Gafa lui Nadella a relansat dezbaterea asupra locului si remunerarii femeilor in sectorul noilor tehnologii.

Mariri de salarii: ce greseli trebuie sa eviti daca vrei bani in plus

Mariri de salarii: ce greseli trebuie sa eviti daca vrei bani in plus

In contextul in care aceasta bransa este adesea aratata cu degetul din cauza diferentelor de remunerare intre barbati si femei si a unei lipse de diversitate - atat in cadrul companiilor, cat si la nivelul conducerii lor - remarcile deplasate ale directorului Microsoft au parut si mai deplasate si avand in vedere si tema evenimentului.

Microsoft a raportat anul acesta ca efectivele sale sunt alcatuite in proportie de 29% din femei. Nivelul este aproape identic la Google (30%) si Facebook (31%). In plus, doar 18% dintre femei obtin diplome in informatica in prezent, o scadere cu jumatate in decurs de 25 de ani (37% in 1990).

Sursa foto: MediafaxFoto