Gigantul american Qualcomm, cel mai mare producator de cipuri pentru telefoane mobile la nivel mondial, va cumpara compania britanica CSR in schimbul a 2,5 miliarde de dolari, achizitie care ii va permite expansiunea pe segmentul dizpozitivelor cu conexiune la internet.

Actionarii CSR vor primi 900 de pence pe unitate, cu aproximativ 57% peste pretul de inchidere din 27 august, transmite The Wall Street Journal. CSR a respins in august o oferta de preluare inaintata de Microsoft. Tranzactia va fi finalizata pana la finele anului viitor.

"Tehnologiile Bluetooth, Bluetooth Smart i cele din domeniul procesarii audio de la CSR vor consolida pozitia Qualcomm, permitand oferirea de solutii esentiale, care propulseaza creterea rapida a Internetului Lucrurilor, inclusiv pe segmentele de business", a afirmat directorul general al Qualcomm, Steven M. Mollenkopf.

Veniturile CSR, fosta Cambridge Silicon Radio, au fost afectate in ultimii ani de scaderea pietei pentru aparatele foto digitale. Compania a sperat ca specializarea in domeniul tehnologiei Bluetooth ii va aduce venituri suplimentare, mai ales in domeniul "Internetului Lucrurilor", o sintagma care descrie totalitatea lucrurilor inconjuratoare care pot fi conectate la internet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri