Directorul general al Apple, Tim Cook, s-a intalnit la Beijing cu vicepremierul chinez Ma Kai, pentru a discuta despre protejarea datelor utilizatorilor, la doua zile dupa aparitia unor informatii referitoare la un atac al unor hackeri asupra serviciului iCloud ale companiei, transmite Bloomberg.

Agentia chineza de presa Xinhua a relatat ca cei doi au discutat despre cooperarea in domeniul informatiilor si comunicatiei, fara sa ofere alte detalii.

Un purtator de cuvant al Apple din Beijing a confirmat informatia.Serviciul iCloud al Apple a fost atacat de hackeri, care s-au pozitionat intre utilizatori si serverele companiei, compromitand numele si parolele clientilor, potrivit Greatfire.org, care monitorizeaza cenzurarea Internetului in China.Apple a anuntat luna trecuta ca va adauga noi elemente de siguranta serviciului iCloud, dupa ce conturile unor celebritati au fost piratate si fotografii ale acestora au fost postate pe Internet.

Asa-numitul atac al intermediarului (man-in-the-middle) asupra iCloud care a avut loc in China in aceasta saptamana a fost coordonat de autoritatile chineze, a relatat Greatfire, fara sa prezinte vreo dovada in acest sens. Nu toti utilizatorii din China au fost afectati, intrucat atacul a fost indreptat doar impotriva uneia din multiplele adrese de protocol utilizate de iCloud.

In luna august, Apple a anuntat ca va transfera datele utilizatorilor din China pe servere operate de China Telecom Corp. Apple a obtinut luna trecuta acordul autoritatilor chineze pentru comercializarea in China a noilor modele de iPhone, dupa ce compania a acceptat sa imbunatateasca siguranta datelor utilizatorilor. Aparatele au intrat pe piata din China pe 17 octombrie, iar Apple a anuntat ca pre-comenzile au atins un nivel record.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri