Elian Solutions, implementator al sistemului ERP Microsoft Dynamics NAV, estimeaza ca, in acest an, piata ERP ar putea inregistra o crestere de pana la 15-20%, pe baza accesarii fondurilor europene, a revenirii agentilor economici dupa criza, precum si a cresterii gradului de educare a pietei si a constientizarii nevoii de implementare a unui sistem ERP.

Compania Elian Solutions a inregistrat in primele trei trimestre ale anului o cifra de afaceri de peste 1,9 milioane lei, mai mult decat dublu fata de valoarea de 906.000 lei inregistrata in perioada similara din 2013.

In ceea ce priveste profilul companiilor care apeleaza in acest moment la implementarea unui sistem ERP, sectorul cel mai dinamic este cel al companiilor medii spre mari. Totodata, firmele multinationale sunt cele care se orienteaza, in general, catre solutii internationale, in special Microsoft Dynamics, SAP, Oracle, pe cand firmele locale prefera de multe ori solutiile locale, in special datorita pretului.

In ceea ce priveste previziunile pentru 2015, potrivit reprezentantilor Elian, piata se va mentine in crestere, dar procentul va depinde in mare masura de stabilitatea factorilor macroeconomici si politici. Intr-un scenariu macroeconomic negativ, compania estimeaza o crestere de 10%, iar intr-unul pozitiv de maximum 25%, in conditiile in care piata este extrem de sensibila la evolutia generala a economiei, iar cheltuielile pentru investitiile in IT sunt printre cele care se amana in cazul lipsei fondurilor. De altfel, in ultimii ani, bugetele au scazut, multe vanzari realizandu-se pe baza preturilor mai mici, a promotiilor, conform Elian Solutions.

“Oportunitatile de dezvoltare a pietei sunt date de maturizarea sa, in sensul constientizarii de catre clienti a necesitatii sistemelor ERP. Exista, de altfel, o tendinta generala de informatizare in economie, care se reflecta si in domeniul aplicatiilor pentru afaceri. Totodata, pe piata fortei de munca intra noi generatii, familiarizate cu tehnologiile de ultima ora, fapt deloc de neglijat. Ofertarea prin Cloud reprezinta, de asemenea, un factor care va contribui la cresterea pietei, prin preturi si flexibilitate. Aceasta este avantajoasa, in special pentru firmele mai mici, care nu au resursele IT necesare pentru a implementa un sistem ERP (gestionare retea, servere etc)“ , declara Iulian Motoi, Managing Partner Elian Solutions.

Industriile tinta pentru care compania Elian estimeaza o crestere a volumului de implementari sunt productia industriala, agricultura si serviciile care necesita management de proiect (de exemplu, servicii de implementare software sau activitatea de constructii), domenii care nu au fost in atentia implementatorilor de sisteme ERP in ultimii ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri