Nokia a inregistrat rezultate mai bune decat cele asteptate de analisti, compania raportand o crestere solida a profitului in trimestrul trei, previziunile companiei fiind, de asemenea, pozitive, scrie presa internationala.

Marjele de profit ale companiei au crescut la 13,5%, in evolutie de la 11% in al doilea trimestru, si depasind estimarile analistilor, de 9,9%. Nokia, pe locul trei in lume ca dezvoltator de echipamente de retelistica, dupa Ericsson si Huawei, subliniaza ca pe intreg anul marja de profit va fi de peste 11%.

Valoarea unei actiuni Nokia a depasit 7 euro joi, dupa ce miercuri inchisese cu 6,51 euro. Profitul companiei a crescut cu 32% fata de trimestrul anterior, pana la 457 milioane de euro. Analistii estimau un profit operational de doar 359 milioane de euro.

Nokia a vandut in aprilie business-ul de terminale mobile catre Microsoft, ramanand astfel doar cu segmentul de networking, tehnologii de navigatie si un portofoliu de patente pentru smartphone-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri