Mari organizatii internationale criminale se orienteaza tot mai mult catre criminalitatea informatica, mai profitabila decat traficul de droguri, a declarat miercuri Iulian Fota, consilier prezidential pe probleme de securitate.

"Si spionajul cibernetic si alte feluri de atacuri ma astept sa creasca. Sunt ingrijorat de cresterea in intensitate a criminalitatii informatice. E noul business pe care organizatiile de crima organizata il identifica ca fiind profitabil. Este mai profitabil decat traficul de droguri. Sunt deja organizatii criminale de mare acoperire internationala care renunta la activitati clasice, de tip trafic de droguri, si se orienteaza pe criminalitatea cibernetica, extrem de profitabila", a afirmat Fota la un seminar pe tema securitatii cibernetice organizat de grupul UTI, potrivit Mediafax.

Sunt deja organizatii criminale de mare acoperire internationala care renunta la activitati clasice.

El a adaugat ca a vazut recent niste cifre, care arata o rata de profitabilitate a criminalitatii informatice halucinanta. "Vorbim de cifre de genul 500-600%, ceea ce nici traficul de droguri nu produce, in cele mai bune conditii ale lui, adica in tarile slabe, unde nu exista un control eficient al statului", a mai spus Fota.

La randul sau, Teodor Cimpoesu, director la compania de securitate cibernetica certSIGN din cadrul UTI, a aratat ca, in Romania, atacurile cibernetice nu sunt facute doar de romani, ci si de catre straini. "Este o amenintare, pe de o parte, pentru utilizatorul individual, care sta pe internet, de la simplul fapt ca ii sunt furate datele de login si conturile de retele sociale, pana la a-i fi furate datele bancare sau chiar banii din cont. La companii este mai grav, pentru ca le pot fi afectate structurile informatice cu care isi desfasoara activitatea", a mai spus Cimpoesu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri