Peste 7.000 de virusi noi si versiuni noi ale virusilor deja existenti au aparut, in luna iulie, la nivel mondial, potrivit raportului realizat de BitDefender, divizia de securitate a datelor a companiei Softwin.
Raportul precizeaza ca se accentueaza tendinta de inmultire a virusilor care solicita date personale, mai ales bancare si a celor care solicita sume de bani pentru recuperarea datelor de pe PC (encripteaza informatii de pe hard-discul computerului infectat). O alta tendinta, potrivit raportului, o reprezinta virusii care infecteaza calculatorul, se ascund pana in momentul in care utilizatorul acceseaza anumite fisiere sau site-uri web, fura si transmit informatii (documente sau parole) si apoi se auto-sterg pentru a nu fi descoperiti ulterior de programele antivirus, informeaza Rompres.

In Romania, in luna iulie, a aparut un mesaj phishing (furt de date personale) care viza posesorii de carduri emise de mai multe banci din Romania. Utilizatorii au primit un mesaj pe email care parea a veni de la BCR si care incerca sa ii convinga sa intre pe o pagina de web speciala. Aici se solicita divulgarea de date personale foarte importante, precum numarul cardului si PIN-ul asociat, banca emitenta. Specialistii BitDefender avertizeaza ca nici o banca nu va solicita date personale prin e-mail.

Potrivit raportului BitDefender, cel mai raspandit virus, in luna iulie 2006, a ramas Netsky.P (12% din infectari), care incearca sa ii pacaleasca pe utilizatorii de e-mail sa deschida un atasament infectat, prezentat ca fiind carte digitala, muzica MP3 sau altele.

Pe locul doi s-a situat un nou-venit, Worm.VB.DW (9,4%). Conform specialistilor BitDefender, acesta este un script care se raspandeste prin retelele de file-sharing, se copiaza in directorul Outlook si se adauga in lista programelor care vor rula la restartarea computerului. El afecteaza functionarea corecta a Windows si acceseaza site-uri fara cunostinta utilizatorului. Locul al treilea, in luna iulie, ii revine lui Win32.Vb.An@mm (8,1%), un virus care se prezinta drept update de Windows, iar cand este rulat afecteaza functionarea sistemului si acceseaza de asemenea, fara cunostinta utilizatorului anumite site-uri.

BitDefender este o suita de peste 54 de solutii pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea eficienta a amenintarilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri