Tim Cook, directorul executiv al Apple a confirmat public joi ca este homosexual, acesta devenind cel mai important CEO care a admis acest lucru, scrie presa internationala.

Intr-un eseu publicat de Businessweek care sublinia dreptul la alegere si egalitate in preferinte sexuale, Cook a spus ca a fost inspirat de Dr. Martin Luther King sa dea la o parte viata privata si sa faca ceva “mai important”. “ Desi nu mi-am negat niciodata sexualitatea, nici nu am admis, public, preferintele mele”, a scris Cook. “Asa ca permiteti-mi sa fiu clar: sunt mandru ca sunt homosexual si consider ca a fi gay este unul dintre cele mai frumoase daruri oferite de Dumnezeu mie”, a scris acesta.

Cook spune ca a fost deschis fata de altii in ceea ce priveste orientarea sa, dar s-a simtit dator fata de altii, pentru a-i ajuta, sa afirme acest lucru si public. "Nu ma consider activist, dar realizez ce multe am avut eu de castigat de pe urma sacrificiului altora", scrie Cook. "Asa ca a auzi ca CEO-ul Apple este homosexual poate ajuta pe alti oameni sa accepte ceea ce sunt, sau sa inspir oamenii sa accepte egalitatea. Aceste lucruri m-au determinat sa renunt la o parte din viata mea privata".

Cook a mai adaugat ca decizia lui de a isi dezvalui preferintele sexuale a fost una dificila si spera ca oamenii sa se axeze mai mult pe partea profesionala a vietii sale. "Sunt un inginer, unchi, iubitor de natura, nebun dupa fitness, fanatic al sportului si multe alte lucruri. Sper ca oamenii sa se axeze pe aceste lucruri si pe viata mea in afaceri".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri