Vodafone Romania a inregistrat un numar total de 8.507.439 de clienti pentru al doilea trimestru fiscal incheiat la 30 septembrie 2014, dintre care 7.914.267 utilizatori ai serviciilor mobile, reprezentand o scadere cu 60.313, fata de trimestrul precedent.

ARPU mobil al Vodafone Romania a ajuns la 6,2 Euro in ultimele trei luni, echivalentul unei cresteri de 4,7% fata de trimestrul anterior. Veniturile din servicii au scazut cu 5,3% pe baza organica, fata de acelasi trimestru al anului anterior, ca urmare a reducerii semnificative a tarifelor de terminare, cu 69%, intrata in vigoare la 1 aprilie 2014. Daca excludem impactul scaderii tarifelor de terminare, veniturile din servicii ale Vodafone Romania au crescut cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe baza organica.

La 30 septembrie 2014, abonatii serviciilor Vodafone reprezentau 42,2% din baza de clienti, iar utilizatorii Cartelei Vodafone, 57,8%. Utilizatorii serviciilor postpaid au crescut cu 0,6 puncte procentuale de la un trimestru la altul si cu 1,9 puncte procentuale, de la un an la altul.

Consumul de date mobile a crescut cu 63% in trimestrul incheiat la 30 septembrie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Rata de penetrare a smartphone-urilor in baza de utilizatori a crescut cu 6,2 puncte procentuale in trimestrul incheiat la 30 septembrie 2014, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

"Acoperirea noastra 4G a crescut la 81% din populatia urbana si, ca rezultat, aproape ne-am dublat numarul de utilizatori ai abonamentelor 4G din intreaga baza de clienti, in ultimul trimestru. Un impact semnificativ pe care l-am observant dupa lansarea Supernet a fost la nivel de trafic de date pe smartphone, care a crescut semnificativ, cu peste 150%, fata de acelasi trimestru al anului trecut”, a declarat Ravinder Takkar, presedinte si CEO al companiei.

Principalii concurenti ai Vodafone pe piata locala sunt Orange, Telekom Romania, precum si RCS&RDS si UPC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri