China Electronics Corporation, firma care produce si comercializeaza la nivel local brandul de telefoane Philips, are in plan sa vanda nu mai putin de 50.000 de smartphone-uri pe plan local, dupa lansarea pe piata a doua noi smartphone-uri, ce completeaza portofoliul de produse al companiei.

Philips Mobile a intrat oficial pe segmentul smartphone-urilor in Romania la finalul anului trecut, iar reprezentantii companiei spun ca targetul de vanzari a fost depasit. “Estimam ca pana la finalul anului vom vinde peste 50.000 de smartphone-uri, cea mai mare parte dintre vanzari fiind generata de catre operatori, circa 85%”, a declarat Radu Ionescu, reprezentant distributie telefoane mobile Philips pentru wall-street.ro .

Mai mult, Philips a anuntat un parteneriat cu operatorul de telefonie Digi Mobil, detinut de catre RCS-RDS, prin intermediul caruia va comercializa doua dintre cele mai noi smartphone-uri din portofoliu – modelele Philips i928 si Philips Xenium i908. Cu Philips i928 si Philips Xenium i908 producatorul vizeaza segmentul high-end al dispozitivelor mobile. Cele doua modele de telefoane ruleaza sistemul de operare Android 4.4, sunt echipate cu un procesor cu 8 nuclee si au o memorie de 2GB RAM, primul model fiind un phablet de 6 inch, cel de-al doilea fiind un smartphone cu o diagonala de 5 inch. Pe partea de multimedia, cele doua smartphone-uri vin echipate cu o camera foto de 13 megapixeli, blitz si una frontala de 5 megapixeli.

Philips i928 si Philips Xenium i902 vin intr-un pachet promotional la abonamentele RCS-RDS, cu preturi mai reduse fata de costurile fara conectare, primul model fiind comercializat la un pret de 1350 de lei, iar cel de-al doilea la 1.200 de lei, preturi cu tot cu TVA. “Ne asteptam ca telefoanele sa fie un succes, mai ales datorita parteneriatului cu operatorul de telefonie”, a mai precizat responsabilul de distributie al Philips Mobile in Romania.

O piata care va depasi pragul de 2 mil. de smartphone-uri in 2014

Potrivit reprezentantului Philips, piata smartphone-urilor la nivel local va creste cu cel putin 50% in urmatoarele saptamani, dupa ce la noua luni aceasta se ridica la circa 1,5 milioane de unitati. “Ne asteptam ca piata smartphone-urilor sa isi continue evolutia, fata de ceea ce vedem ca se intampla la tablete. Din estimarile noastre piata va creste pana la finalul anului cu inca 50%, la peste 2,2 milioane de unitati”, a mai spus Radu Ionescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri