Companiile din Europa pierd milioane de euro din cauza investitiilor in produse IT si servicii conexe. De ce aducem in discutie o pierdere in contextul achizitiei de tehonologie? Deoarece foarte multe dintre solutiile IT in care s-a investit sunt intrebuintate gresit sau chiar ignorate de angajati. Intrebarea cea mai importanta: cum s-a ajuns la aceasta situatie?

Sunt angajatii avantajati de noile tehnologii si, mai important, au fost ei consultati inainte de a se lua decizia de achizitie a noilor tehnologii? Daca raspunsul la aceasta intrebare este pozitiv, inseamna ca produsele IT vor fi utilizate. Insa, pentru a obtine eficienta maxima, acestia trebuie sa fie educati in a le folosi.
Programele de training sunt cea mai raspandita forma de educatie in business. Chiar si in conditiile existentei unor astfel de activitati, este necesara o planificare riguroasa, prin care sa se transmita un mesaj puternic: tehnologia poate duce la sporirea productivitatii si la cresterea profitabilitatii, dar achizitia unor tehnologii necorespunzatoare poate avea repercusiuni in intreaga organizatie. Astfel de initiative in educatie trebuie sa fie organizate cu regularitate pentru a tine pasul cu evolutia uneltelor de afaceri.
Angajatii care lucreaza de acasa sau cei cu foarte multe deplasari in scop de serviciu reprezinta o categorie care se poate simti defavorizata din cauza lipsei de disponibilitate in participarea la sesiunile de training. Sunteti pregatiti sa satisfaceti nevoile fortei mobile de lucru? In timp ce majoritatea angajatilor considera ca organizatia in care lucreaza le ofera sisteme performante de accesare de la distanta a datelor, jumatate dintre acestia simt ca informatia se pierde din cauza modului in care a fost stocata. Mai mult, una din trei persoane intervievate declara ca nu poate identifica foarte usor versiunea documentelor astfel accesate. Acestea resprezinta cu siguranta zone in care un program bun de training – accesibil si fortei mobile de lucru - poate fi extrem de util.
In plus, asigurarea recuperarii investitiilor cu sesiunile de pregatire este esentiala. Beneficiile trainingului nu pot fi contestate: peste 60% dintre participanti declara ca dupa sesiunile de pregatire sunt capabili sa utilizeze in mod eficient toata paleta de tehnologii noi pentru actiuni de management al informatiei. Investitia nu se rezuma exclusiv la achizitia de solutii IT – este necesara si o evaluare cuprinzatoare a intregii companii, dar si a comportamentului angajatilor, totul pentru a identifica zonele in care cresterea productivitatii poate conduce la aprecierea nivelului profitabilitatii.

Pentru a intelege cum anume pot directorii IT sa imbunatateasca productivitatea fortei de munca prin partajarea flexibila si eficienta a informatiei, Canon Europe a contractat ICM Research sa efectueze un sondaj printre 3.800 angajati office din zona EMEA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri