Contractul de consultanta cu consortiul format din banca de investitii Credit Suisse Securities (Europe) Limited si IEBA Trust, care va oferi serviciile financiare pentru vanzarea pe piata de capital a pachetului de actiuni detinut de statul roman la Romtelecom, va fi semnat marti, 8 august, la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei /MCTI/, a anuntat MCTI.
Guvernul a aprobat in 26 iulie semnarea contractului de consultanta si servicii financiare in vederea finalizarii privatizarii Romtelecom S.A. cu consortiul mentionat, care a fost castigatorul procesului de selectie organizat de MCTI, informeaza Rompres.

Scopul acestui contract este finalizarea cu succes a procesului de privatizare a operatorului Romtelecom, prin Oferta Publica Initiala si admiterea Romtelecom la tranzactionare pe o piata bursiera internationala si pe piata bursiera interna, in conformitate cu prevederile legislatiei aplicabile. Oferta publica secundara vizeaza pana la 45,98972% din actiunile Romtelecom.

Sumele datorate consultantului in baza contractului vor fi suportate din bugetul ministerului pe anul 2006, care asigura si garanteaza in totalitate sursele de finantare a cheltuielilor prevazute.Conform contractului de consultanta, consultantul va primi un comision de 1,22% din valoarea actiunilor listate, cu tot cu TVA si taxe, acesta se cifreaza la 1,45%.

Dupa semnarea contractului, consultantul va realiza un proces de investigare a interesului investitional si va prezenta, la cererea investitorilor individuali sau institutionali, informatii economice si financiare privind Romtelecom si activitatea acesteia. De asemenea, va primi si va centraliza cererile preliminare de cumparare ale investitorilor potentiali si va concretiza rezultatele acestui proces printr-un raport de Book-Building, in scopul evaluarii succesului ofertei publice. Totodata, consultantul va realiza o campanie de informare a investitorilor institutionali cu privire la procesul de oferta publica.

Pretul de vanzare al actiunilor care vor face obiectul Ofertei Publice va fi stabilit de catre MCTI pe baza evaluarii si aprecierii ordinelor investitorilor in procesul de Book-Building de catre consultant. Romtelecom a emis un numar de 31.846.449 de actiuni nominative, cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, dintre care 14.646.092 sunt detinute de statul roman prin MCTI.

Romtelecom, principalul furnizor de servicii de telefonie fixa in Romania, are un capital social de 318,464 milioane lei. In 2005, Romtelecom a obtinut un profit net de 233,7 milioane euro, in crestere cu 4,4% fata de 2004, pe fondul unor venituri din exploatare de 927 milioane euro, cu 10,3% mai mari decat in 2004. Statul roman detine 45,99% din actiunile Romtelecom, dupa ce in 2003 grupul elen de telecomunicatii OTE a devenit actionar majoritar, cu 54,01% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri