Mio Technology, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente GPS la nivel mondial, l-a numit pe Cosmin Dobranis, 32 de ani, in functia de country director pentru Romania si Ungaria. Cu o experienta de 12 ani in domeniul vanzarilor, Cosmin Dobranis a preluat aceasta functie incepand cu 1 octombrie, mandatul sau fiind pe o perioada nedeterminata.

„Responsabilitatea mea este sa cresc vanzarile si notorietatea produselor Mio Technology, iar in paralel ma voi axa si pe dezvoltarea lantului de distributie din regiune. Sunt increzator ca voi reusi sa majorez cota de piata Mio”, a declarat Cosmin Dobranis.

Absolvent al Facultatii de Administratie si Afaceri de la Universitatea Bucuresti si al unui masterat in marketing si negociere de business, Cosmin Dobranis a ocupat intre 2007 si 2013, functia de Manager de Vanzari in cadrul celor doi unici distribuitori pe care Mio i-a avut in Romania siUngaria: LCP New Systems si Arobs Transilvania. De pe aceasta pozitie Cosmin Dobranis s-a ocupat de dezvoltarea brandului si produselor Mio in Romania.

Mio mizeaza anul acesta pe vanzari de 1,5 milioane de euro in Romania, in crestere cu aproape 5% comparativ cu anul trecut. Cota de piata a Mio in Romania a urcat anul acesta la aproximativ 30% si isi va continua cresterea si in 2015, pe fondul introducerii in portofoliu a unor noi categorii de produse.

„In momentul de fata avem in plan sa lansam pe piata locala inca trei categorii de produse: Action Cameras, cu un model rezistent la apa, Navigatie GPS pentru Biciclete cu 4 modele diferite si Sport Watches, categorie care presupune lansarea pe piata a unei serii de ceasuri inteligente, destinate in special oamenilor activi, care practica diferite sporturi”, a adaugat Cosmin Dobranis.

Noile categorii de produse completeaza gama existenta si presupun o schimbare a raportului de forte intre categoriile care genereaza cele mai mari venituri. In prezent livrarea de dispozitive GPS genereaza cele mai mari venituri, urmand ca pe viitor sa creasca semnificativ ponderea veniturilor din vanzarile de camere video auto, spre exemplu. Cu atat mai mult cu cat interesul din partea consumatorilor a crescut pe masura ce au constientizat avantajele unor astfel de produse: un plus de securitate si siguranta, dar si pastrarea unor amintiri video la calitate HD din concediile de peste an care pot fi impartasite foarte usor cu prietenii, softul MiVue Manager permitand partajarea filmuletelor pe Facebook sau You Tube.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri