Piata de IT din Romania se extinde cu trei noi jucatori. b.lay, MindingCorp. si b.sorted sunt specialisti in domeniul Software Asset Management, oferind o gama variata de solutii adresate atat companiilor producatoare de software, cat si end-user-ilor.

b.sorted este centrul de expertiza pentru serviciile oferite de MindingCorp. (www.mindingcorp.com) si b.lay (www.b-lay.com), companii originare din Olanda, cu baza internationala de clienti. Companiile activeaza in ramura IT care se ocupa de managementul activelor software (SAM), iar in portofoliul lor intra colectarea de cunostinte si expertiza, precum si crearea de procese SAM. Inca de la inceput, trioul s-a bucurat de independenta financiara, lucru care a ramas neschimbat pana in prezent.

“Am ales sa transpunem cunostintele dobandite de-a lungul timpului in Romania incepand cu anul 2010 si, inca de atunci, am lucrat la construirea acestei filiale. Personalul nostru efectueaza o mare parte din totalitatea serviciilor si produsului finit”, declara Mark van Wolferen, director executiv.

Compania b.sorted a fost infiintata in anul 2010 de catre Bogdan Rotaru impreuna cu doi asociati olandezi, Mark van Wolferen si Patrick de Veer. In anul 2013, al patrulea partener, Richard Spithoven, s-a alaturat. In primii trei ani, compania si-a focalizat atentia pe dezvoltarea filozofiei sub care opereaza acum, alaturi de construirea de procese si expertiza SAM, care au generat cuantumul de servicii oferite in prezent. In 2013, compania si-a extins numarul de angajati cu 6 persoane, iar in prezent are 21 de angajati, dar si posturi vacante.

In planurile de viitor ale companiei intra, alaturi de extinderea din punct de vedere numeric al angajatilor, si dezvoltarea competentelor acestora. Biroul b.sorted din Bucuresti reprezinta centrul de expertiza al companiei, iar angajatii de aici incep sa isi largeasca orizonturile, mare parte dintre acestia intrand in contact direct cu clientii, in calitate de reprezentant al companiei. In anul 2015 se asteapta ca numarul de angajati sa creasca cu aproximativ 10 persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri