Autor: David McCandless. David este un jurnalist specializat in analiza datelor si designer de informatii. Fondator al blogului Information is Beautiful si autor al cartii cu acelasi nume.

Utilizarea informatiei la locul de munca cu scopul de a spori eficienta este o practica des intalnita. Conceptul de ”Big Data” s-a transformat intr-o mantra in lumea afacerilor, iar branduri recunoscute la nivel mondial au inceput sa actioneze in ideea de a procesa aceste date si de a le organiza, totul pentru a spori eficienta la nivel organizational. Chiar si in pofida acestei abordari orientate catre procesarea si analiza datelor, acestea inca reprezinta o resursa administrata in continuare gresit.
Este posibil ca o persoana sa nu comunice mesajul corect in momentul in care informatiile detinute sunt afisate intr-o maniera ineficienta. Despre reprezentarile corporative standard ale datelor, precum graficele si tabelele, putem spune ca sunt de foarte multe ori suprautilizate in cadrul rapoartelor si prezentarilor, pierzandu-si astfel din elementul de convingere a interlocutorului.
Informatia este folositoare numai in momentul in care e oglindita intr-o maniera usor de interpretat de catre factorii de decizie, astfel incat acestia sa poata realiza un plan de actiune pe baza acelor date. Punerea in valoare a informatiilor printr-o prezentare cu impact vizual crescut poate duce la o mai buna intelegere a unor statistici mai dificil de interpretat, transformand datele in cei mai puternici aliati.

Chiar si in aceste conditii, nu este suficient ca datele sa fie organizate intr-un mod usor inteligibil, ci este nevoie ca informatiile utilizate sa fie puse in contextul propice si sa traseze un fir narativ usor de urmarit. Spre exemplu, un raport financiar trimestrial prezentat strict sub forma unui tabel de sume devine important numai in momentul in care este comparat cu rezultatele din anul precedent, cu cele ale competitorilor sau cu intreaga piata. De asemenea, asigurati-va ca prezentati exclusiv datele importante, care sa devina astfe carburantul unei afaceri de succes. Mai mult, informatiile trebuie difuzate in intreaga organizatie, cat mai clar – in special sub forma de infografice - si pe un fond adecvat, transformandu-se astfel chiar si intr-o sursa de inspiratie si motivare a angajatilor.

Cu urmatoarea ocazie, dezvaluiti frumusetea datelor companiei voastre printr-o contextualizare adecvata si o forma usor de interpretat. Fiti exceptionali cu Canon. Stabiliti o intalnire pentru o sesiune de consultanta gratuita. Click AICI!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri