100% eficienta, solicitata in mod expres de consiliul director, insa nu intotdeauna livrata de catre angajati. Tocmai aceasta cerinta s-a transformat in ambitia si totodata sursa de anxietate a angajatilor de astazi. Totul trebuie sa fie produs in ritm alert, insa la un nivel redus al costurilor, iar aceasta presiune se rasfrange de cele mai multe ori asupra departamentelor IT: acesti specialisti sunt implicati sa isi ajute colegii in atingerea unor obiective cateodata imposibile.

Imbunatatirea productivitatii a reprezentat intotdeauna o prioritate, insa acum a inceput sa capete un caracter de urgenta, odata cu lupta companiilor in filtrarea volumului imens de informatii disponibile. In mod socant, angajatii pot petrece pana la 25 de minute zilnic cu localizarea documentelor de care au nevoie. La nivel macro, acest interval de timp genereaza pierderi imense pentru organizatie. Cum se poate proceda?
Un sistem de comunicare eficient si punerea la dispozitia angajatilor a unor unelte si unei infrastructuri adaptate nevoilor sunt factorii cheie in atingerea productivitatii la locul de munca. La o cautare simpla pe Google, vom descoperi o serie vasta de articole pentru imbunatatirea acestui aspect, toate materialele oferind, 4, 5, 8 sau chiar mai multe sfaturi: atat de multe incat nu le vom putea aplica niciodata la momentul oportun.
Sfaturile noastre se reduc la TREI idei exceptionale pentru cresterea productivitatii, deja aplicate de angajatii companiilor din intreaga Europa: sisteme centrale de stocare, procese standardizate si instruirea.

O infrastructura adaptata perfect nevoilor companiei este un punct de plecare, insa departamentele de IT se impotmolesc de cele mai multe ori la acest capitol. In acest caz, managerilor trebuie sa li se aminteasca ce inseamna initiala ”I” din abrevierea IT, si anume informatie si faptul ca ei trebuie sa o gestioneze.

De ce? Fiindca aproape jumatate dintre angajati isi privesc angajatorul ca fiind neproductiv la nivel macro din cauza lipsei de partajare eficienta a informatiei. Intr-un astfel de context, apar situatii in care activitatile se dubleaza, companiile pierzand resurse financiare si de timp. In cazul acesta, implementarea unui proces standardizat este cheia: de la modul in care sunt arhivate documentele fizice, pana la identificarea unei denumiri clare a fisierelor, totul poate duce la cresterea productivitatii.

Cu toate acestea, o standardizare a proceselor nu este suficienta: Managerii de IT trebuie sa se asigure ca aceste proceduri sunt respectate in totalitate. In consecinta, cheia ce deschide usa catre o productivitate crescuta este trainingul. Anumiti angajati considera instruirea ca fiind prioritatea numarul unu in atingerea eficientei maxime.

Intr-o viziune de ansamblu, atingerea pragului dorit de productivitate poate fi realizata prin folosirea de tehnologii ce amelioreaza procesul de comunicare si permit un flux de lucru imbunatatit.
Fiti exceptionali cu Canon. Stabiliti o intalnire pentru o sesiune de consultanta gratuita. Click AICI!

Pentru a intelege cum anume pot managerii IT sa contribuie la cresterea productivitatii companiilor, Canon Europe a contractat ICM Research sa efectueze un sondaj printre 3.800 angajati din zona EMEA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri