Axosuits, echipa care dezvolta exoscheleti usor de folosit si accesibili ca pret pentru persoanele cu dizabilitati, este marele castigator al How to Web Startup Spotlight, cea mai importanta competitie si program de mentorat pentru startup-urile din Europa Centrala si de Est. Locul al doilea a fost ocupa de Avandor, in timp ce IXIA Innovation Award a fost castigat de ProjectWipe. Cea mai buna prezentare a fost sustinuta de echipa de la Lat.io. Castigatorii competitiei au fost anuntati recent pe scena principala a How to Web Conference 2014, cel mai important eveniment dedicat inovatiei si tehnologiei din regiune care s-a desfasurat la Bucuresti pe 20 si 21 noiembrie.

Cea de a treia editie Startup Spotlight a avut loc in paralel cu How to Web Conference 2014 si a adus impreuna 31 de echipe care dezvolta produse tech cu potential disruptiv la nivel global din 10 tari din regiune. Pe parcursul programului, acestea au avut ocazia sa intalneasca mentori si profesionisti cu experienta si sa discute in mod direct cu reprezentanti ai programelor de accelerare si fondurilor de investitii early stage la nivel global.

Programul a debutat cu prezentarea echipelor selectionate in concurs, iar la final juriul a anuntat cele 8 echipe finaliste ale competitiei care au intrat astfel in cursa pentru castigarea premiului pentru cel mai bun startup. Acestea sunt: Marketizator (platforma 3 in 1 pentru optimizarea ratei de conversie pe site-urile de ecommerce); ProjectWipe (ochelari electronici care ajuta persoanele cu dizabilitati de vedere sa se orienteze si sa evite obstacolele), Attensee (statistici online de eye-tracking pentru optimizarea conversiei pe site-urile web), Fittter (aplicatie mobila si web in domeniul sanatatii si fitness-ului care conecteaza calatorii de business cu antrenorii si ii ajuta sa isi mentina obiceiurile sanatoase de viata pe durata deplasarilor), Avandor (platforma deschisa de date ale consumatorilor disponibila ca Software-as-a-Service intregului ecosistem format din site-uri web, agentii, companii de ecommerce sau publicitate), CloudPress (plaforma prin care designerii pot crea site-uri Wordpress responsive in maniera vizuala si le pot publica la final printr-un singur click), Axosuits (exoscheleti usor de folosit si accesibili ca pret pentru persoanele cu dizabilitati) si ViewFlux (platforma de colaborare online pentru designeri care ii ajuta sa isi imbunatateasca procesul de lucru).

In cea de a doua parte a zilei, echipele participante in concurs au avut intalniri 1 la 1 cu profesionisti de exceptie de pe scena globala si au participat la paneluri si sesiuni de discutii care au avut loc la TechHub Bucharest. Toate startup-urile participante la How to Web Startup Spotlight au avut anul acesta oportunitatea de a-si prezenta produsele pe scena principala a How to Web Conference in fata intregii audiente si au beneficiat de sesiuni de mentorat 1 la 1 cu unii dintre cei mai apreciati profesionisti ai industriei la nivel global.

Bogdan Iordache (Investitor 3TS Capital Partners si fondator How to Web), Robert Knapp (Fondator & CEO Cyberghost), Adrian Gheara (investitor de tip angel), Bogdan Ripa (Master Product Owner Adobe Romania), Bogdan Tenea (IXIA Innovation & Entrepreneurship Appointee), Sitar Teli (Managing Partner Connect Ventures) si Cosmin Ochisor (Business Development Manager hub:raum) au facut parte din juriul care a desemnat castigatorii How to Web Startup Spotlight luand in considerare experienta echipei, dimensiunea pietei si tendintele actuale, validarea utilizatorilor, cresterea initiala, costul de achizitie al utilizatorilor, scalabilitatea si fezabilitatea afacerii.

Marele castigator al How to Web Startup Spotlight 2014 este Axo Suits, dezvoltatorii unui exoschelet accesibil ca pret si usor de folosit pentru persoanele cu dizabilitati. Avandor, platforma deschisa de date ale consumatorilor disponibila ca Software-as-a-Service intregului ecosistem format din site-uri web, agentii, companii de ecommerce sau publicitate, a ocupat locul al doilea in competitie. Echipa de la ProjectWipe, care dezvolta ochelari electronici pentru a ajuta persoanele cu dizabilitati de vedere sa se orienteze si sa evite obstacolele, a primit IXIA Innovation Awards, iar premiul pentru cea mai buna prezentare a fost castigat de Lat.io, kit de dezvoltare software personalizabil, care permite dezvoltatorilor si companiilor sa integreze tehnologiile iBeacon fara a se pierde in detalii. Echipele castigatoare au primit premii cash in valoare totala de 20.000 USD oferite de IXIA, partener principal al programului.

How to Web Startup Spotlight se incheie oficial sambata, 22 noiembrie, cu un eveniment social in cadrul caruia participantii vor avea ocazia sa formeze conexiuni valoroase cu personalitati cheie din industria de tehnologie la nivel global.

Startup Spotlight a avut loc in cadrul How to Web Conference 2014, cel mai important eveniment despre inovatie, tehnologie si antreprenoriat din Europa de Sud-Est care a reunit pe 20 si 21 noiembrie la Bucuresti peste 1000 de reprezentanti ai comunitatii din intreaga regiune si mai bine de 70 de invitati speciali de pe 4 continente.

Organizat cu sprijinul partenerilor principali Telekom Romania, Bitdefender, IXIA si Grapefruit si al partenerilor Avangate, Softlayer, Ambasada Canadei in Romania, Hub:raum, CyberGhost, Domain.me, TechHub Bucharest, Mobaba si Reea, How to Web Conference 2014 a marcat un nou inceput pentru eveniment si a propus de aceasta data audientei un format mai complex, care a abordat in profunzime subiecte specifice, relevante pentru diferite categorii de audienta.

Astfel, pe scena principala a evenimentului a avut loc How to Web – Future Trends & Entrepreneurship Track si a adus in atentia audientei subiecte precum „internetul lucrurilor” si oportunitatile de business create de acesta, evolutia si implicatiile cripto-monedelor, tendintele viitorului in securitate cibernetica, tehnologii mobile si industria transporturilor, sau obtinerea de investitii prin diferite metode de finantare.

Despre dezvoltarea de produse cu potential disruptiv la scara globala si implicarea utilizatorilor in acest proces s-a discutat la How to Web – Product Track, organizat impreuna cu Mozaic Works, in timp ce bunele practici in domeniul investitional si colaborarea cu programele de accelerare pentru incheierea celor mai bune runde de investitii au fost aduse in discutie la How to Web – Angel Investment Track, realizat in colaborare cu Angelsbootcamp cu sprijinul Trento Rise si Vibe Project.

Comunitatea locala de gaming s-a reunit vineri, 21 noiembrie, la How to Web – Game Development Track, eveniment realizat in colaborare cu Romanian Game Developers Association cu sprijinul King, Mobility Games si Ubisoft. Astfel, participantii la eveniment au discutat despre mecanica jocurilor cu milioane de utilizatori la nivel global si bunele practici invatate de profesionistii care au contribuit la realizarea acestora.

How to Web este mai mult decat o conferinta. Este o manifestare si un punct de intalnire pentru comunitatea tech din regiune si are loc anual pentru comunitate, dar mai ales cu sprijinul acesteia. Ajunsi la finalul celei de a cincea editii internationale a evenimentului vreau sa le multumesc tuturor celor care au facut si de aceasta lucrurile sa se intample: partenerii evenimentului, mentorii si invitatii care au fost si de aceasta data alaturi de noi, tuturor voluntarilor care s-au asigurat ca lucrurile se desfasoara conform planului, echipei How to Web, si, mai mult decat atat, fiecarui participant care a venit aici pentru a schimba idei cu alti profesionisti in tehnologie. Am descoperit in acest an ce ne rezerva viitorul in tehnologie si continuam sa crestem alaturi de comunitatea regionala, care este astazi mai puternica si mai unita decat oricand!”, a declarat Daniel Dragomir, CEO How to Web Conference 2014, in incheierea evenimentului.

Mediatizarea How to Web Conference 2014 a fost asigurata de parterii media principali Netocratic, Inventures.eu, Newtrend.bg, IT Dogadjaji, Digjitale, EMEA Startups, Startupper.gr, The Pole Society, Adevarul Tech, Play Tech, Hotnews.ro, Forbes Romania, Wall Street, Capital, Yoda, Times New Roman, ComputerGames.ro, Professional Gamers League si de partenerii media Cariere, Business Review, Business Woman, Business Cover, Business 24, Incont.ro, Manager Express, Today Software Magazine, Gadget Trends, Comunicatii Mobile, Computer World, PC World, Agora, Games Arena, Ctrl-D, Startups.ro, Romania Libera, Academia Catavencu, Evenimentul Zilei, Zelist, Comunicatedepresa.ro, Ziare.com, IT Channel, Softlead, Impact FM, Market Watch si Ejobs.

Evenimentul s-a bucurat de sustinerea comunitatilor partenere Startup Pirates, Start It Smart, it.com.mk, Europreneurs, Romanian Startups, ANIS, DreamHack Bucharest, Girls in Tech, Big Data, Tabara de Testare, Timisoara Startup Hub, Spherik Accelerator, Cluj Cowork, Ruby Tribe, Akcees, JCI Iasi, Startup Weekend Romania, Startup Weekend Cluj, Startup Weekend Iasi, Startup Weekend Mures si BEST Bucuresti.

Despre How To Web

How to Web este cel mai important eveniment dedicat inovatiei, tehnologiei si antreprenoriatului din Europa de Sud-Est. Conferinta se adreseaza inovatorilor in tehnologie, antreprenorilor web, dezvoltatorilor de produse tech, companiilor de outsourcing interesate de inovatie, investitorilor si tuturor celor interesati de tehnologie. Mai multe detalii despre eveniment si lista vorbitorilor confirmati pentru editia de anul acesta sunt disponibile online pe site-ul conferintei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri