Trecerea de la clasicul telefon mobil la smartphone a fost un adevarat ajutor cand a venit vorba de o organizare mai buna a timpului, insa a adus dupa sine si o invadare a spatiului personal, mai ales cand dispozitivul a devenit conectat si la activitatea de la serviciu.

Prezent la un eveniment dedicat lansarii unui nou smartphone la nivel local, Octavian Pantis, trainer si specialist in time management, a vorbit despre cum iti poti eficientiza timpul folosind telefonul mobil.
“Sunt trei factori care influenteaza organizarea: principalul este abundenta de informatie, tehnologia, dar si faptul ca poti alege sa faci mai multe lucruri daca vrei. Conceptul de time management inseamna sa punem in ordine ceea ce facem, unde primul obiectiv este sa ne organizam, iar cel de-al doilea – sa traim. (…) Pentru organizare avem nevoie de instrumente (telefon/tableta). Acum 30 de ani se foloseau agendele, astazi am ajuns sa fim dirijori ai vietii si nu marionete. Azi noi ne decidem programul de lucru. Inclusiv la cursurile pe care le predau le vorbesc oamenilor despre utilizarea smartphone-urilor, dipsozitive care astazi au devenit tot mai prietenoase. Faptul ca azi aproape toata lumea detine un smartphone, fie ca este unul performant sau nu, traseaza clar directia spre care tindem cu totii. Cand informatiile sunt organizate este mai usor sa reperezi datele.”, a spus Octavian Pantis (foto).

Potrivit acestuia pentru a-ti eficientiza timpul este indicat sa iti notezi informatiile undeva, practic sa nu iti umpli mintea cu toate datele. A avea informatiile la indemana este foarte valoros. Totodata organizarea pe categorii iti sporeste eficienta in managerierea timpului, iar aerisirea lucrurilor din jur creste productivitatea.
“In ceea ce priveste utilizarea smartphone-ului este esential sa iti salvezi notitele pe telefon, dar intr-un mod cat mai aerisit – sa fie totul grupat in categorii, pentru a-ti fi usor sa le identifici. Totodata este necesar ca notificarile primite pe telefon sa fie reduse la maximum pe perioada cat avem ceva de lucru. Smartphone-ul a devenit un dispozitiv indispensabil, dar tot el este si un mare consumator de timp. Trebuie sa gasim acea balanta intre utilitate si timp pierdut, iar cand chiar aveti de lucru sa reduceti la maximum notificarile, prin trecerea telefonului in modul silentios”.

Camera foto a unui telefon, esentiala pentru salvarea datelor

In opinia lui Octavian Pantis camera foto a unui telefon inteligent nu trebuie privita doar ca un tool pentru poze, ci si un dispozitiv indispensabil pentru salvarea unor anumite informatii, captarea unor grafice utile sau alte intrebuintari de acest gen.

“Sunt oameni care ezita sa treaca de la o utilizare obisnuita (agenda) la comutarea intregii activitati in mediul digital, insa directia este una clara – digitalul va acapara tot mai mult din activitatea omenirii, insa nu pentru toti ritmul este acelasi”.

Nokia Communicator, primul telefon inteligent pe care l-a avut

Octavian Pantis isi aduce aminte ca primul sau telefon inteligent a fost un model Nokia Communicator, prin anul 2005 – 2006, pentru ca in 2008 sa faca pasul cu adevarat spre domeniul smartphone-urilor. “Sunt o multime de lucruri bune aduse de utilizarea unui smartphone. Au fost schimbari – privite de catre unii ca avantaje, de altii ca impedimente – si anume faptul ca serviciul vine cu noi oriunde suntem, nefiind ca in urma cu cativa ani cand ieseai pe poarta firmei/intreprinderii unde lucrai si o data cu plecarea se incheia si activitate. Putem privi aparitia smartphone-urilor ca o schimbare cu parti bune, dar si un risc”.

Octavian Pantis a vorbit despre time management si eficienta smartphone-urilor in viata personala si profesionala in cadrul evenimentului de lansare a smartphone-ului Galaxy Note 4, un dispozitiv creat pentru oamenii de afaceri sau persoanele aflate mai tot timpul in miscare.

Smartphone-ul, cu o diagonala de 5,7 inch, a fost lansat la nivel global luna trecuta si dispune de cele mai noi tehnologii ale producatorului, dar si o serie de functii noi. Telefonul vine cu un ecran de 5,7 inch cu rezolutie Quad HD (2560x1440px), 176 grame, dispune de o capacitate interna de 32 GB si are o camera foto de 16 MP cu autofocus. Toate detaliile tehnice despre noul dispozitiv pot fi consultate aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri