Copiii muncitorilor de la fabricile de dispozitive semiconductoare ale companiei Samsung din Coreea de Sud sunt victimele toxicitatii la care au fost expusi parintii lor, confruntandu-se cu numeroase probleme de sanatate, sustine The Huffington Post, in editia electronica.

In ultimii ani, Samsung Corporation s-a confruntat cu numeroase acuzatii in legatura cu sanatatea unora dintre muncitorii sai din Coreea de Sud. Familiile acestora si activistii din domeniul muncii denunta conditiile de munca de la fabricile de dispozitive semiconductoare ale companiei care au condus la o crestere a numarului de cazuri de leucemie si alte cancere in randul muncitorilor.

The Huffington Post Korea si partenerul sau media, The Hankyoreh, au relatat ca o expunere pe termen lung la substante chimice toxice afecteaza nu numai muncitorii, ci si copiii acestora din cauza efectelor toxicitatii asupra functiei reproductive.

Problema contaminarii copiilor este de multe ori ascunsa deoarece parintii se simt responsabili de acest lucru. Mai mult, este dificil pentru cei care de cele mai multe ori nici nu se gandesc sa invinuiasca fabrica pentru propria boala sa faca o legatura intre imbolnavirea copiilor lor si locul de munca. Samsung Electronics si SK Hynix neaga legatura intre conditiile de munca in fabricile de dispozitive semiconductoare si impactul toxicitatii asupra functiei de reproducere.

The Hankyoreh prezinta cazul unei familii al carei baiat, Gunoo, acum in varsta de 15 ani, se lupta cu diareea de cand s-a nascut, iar complicatiile ulterioare nu sunt cunoscute. Gunoo a prezentat probleme inca de la nastere si a fost supus mai multor interventii chirurgicale in primele luni de viata.

Hee-eun, mama lui Gunoo, este convinsa ca ea este cea care i-a cauzat aceste probleme fiului ei. Ea a lucrat in fabrica Samsung Electronics din Onyang din 1991 si pana in 1998. Cincispreze muncitori traiau intr-un dormitor de 83 de metri patrati si lucrau 12 ore pe zi, in doua ture. Incepand din 1993, programul a devenit mai permisiv, iar Hee-eun a inceput sa se intalneasca cu viitorul ei sot. Ea a ramas insarcinata cu Gunoo cu o saptamana inainte de a pleca de la Samsung Electronics.

"Compania imi facea tot felul de cadouri de sarbatori. Cum ar fi o masina de spalat vase sau un cuptor cu microunde. Cand am primit aceste obiecte, am simtit ca lucrez pentru o companie buna desi eram extenuata. Colegii mei de munca aveau in jur de 25 de ani asa ca nu se punea problema copiilor; problemele de sanatatea si menstruatia neregulata erau considerate ceva obisnuit", povesteste ea.

Dupa doi ani, perceptia ei s-a schimbat. Dupa ce s-a intalnit cu foste colege de munca ce devenisera mame, ele au discutat despre moartea sau bolile cu care se confruntau alti muncitori, despre infertilitate si avorturi.

In prezent, Hee-eun sufera de cancer de tiroida, artrita reumatoida, meningita si cancer epitelial, pentru care urmeaza tratament periodic. "Vreau sa dorm macar o noapte fara dureri", isi exprima Hee-eun cea mai ferventa dorinta. Femeia in varsta de 42 de ani, care a suferit un avort spontan cand era insarcinata in 26 de saptamani in 2007, a decis sa nu mai aiba alti copii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri