Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a suplimentat vineri cu un million de numere noi resursele de numerotatie alocate operatorului de telefonie mobila Cosmote, odata cu suplimentarea resurselor de numerotatie pentru 10 operatori de telefonie fixas, printre care si RCS&RDS.

Companiile S.C. Interaction Blue S.R.L. si S.C. Interglob S.R.L. au solicitat si au primit fiecare cate 410.000 de numere care vor fi folosite pentru a furniza servicii de telefonie fixa. Celei de-a doua companii i-au fost alocate si 1.000 de numere pentru furnizarea de servicii prin intermediul cartelelor preplatite precum si indicativul individual pentru selectarea transportatorilor fara ton intermediar 1694.Resursele de numerotatie alocate companiei S.C. RCS&RDS S.A. au fost suplimentate cu 60.000 de numere care urmeaza a fi utilizate, de asemenea, pentru oferirea de servicii de telefonie fixa.

Companiile S.C. Astral Telecom S.A., S.C. Datek Telecom S.R.L., S.C. Intex Prim S.R.L., S.C. JPC Net S.R.L., S.C. Rompetrol S.A., S.C. Real Network and Telecommunications S.R.L. si S.C. Vialtex Prodcom S.R.L. au primit fiecare cate 10.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa.

Resursele de numerotatie alocate pana in prezent de ANRC pe baza procedurii de alocare a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie au atins valoarea de 61,334 milioane, potrivit datelor oferite de institutie.

Potrivit ANRC, numarul total al utilizatorilor de servicii de telefonie mobila din Romania a depasit cifra de 13 milioane, iar cel al utilizatorilor de servicii de telefonie fixa depasea, la sfarsitul anului trecut, 4,39 milioane. La sfarsitul anului 2005 erau activi pe piata de telefonie fixa un numar de 74 de furnizori alternativi, cu o cota totala de piata de aproximativ 10%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri