Divizia BitDefender din cadrul companiei Softwin a lansat spre testare versiunea Beta a tehnologiei Antirootkit, care va fi inglobata in viitoarea sa linie de produse pentru servere si statiile de lucru
Un program de tip rootkit este un set de instrumente software realizat cu scopul de a ascunde procese care ruleaza, fisiere sau informatii despre sistem, permitand astfel unui 'intrus' accesul in sistem. Astfel de programe pot rula pe mai multe sisteme de operare, precum Linux, Solaris sau Microsoft Windows. Rootkit-urile modifica de multe ori parti din sistemul de operare sau se instaleaza ca parti componente ale acestuia.

Specialistii considera ca, incepand de anul viitor, un produs de securitatate a datelor, fara tehnologia antirootkit nu va mai fi in masura sa protejeze calculatoarele in fata acestor amenintari. in plus, aplicatiile rootkit sunt realizate astfel incat administratorul de sistem sa nu observe ca exista un utilizator neautorizat al sistemului.

Cel mai cunoscut exemplu? Scandalul din 2005 legat de Sony, companie acuzata ca ar fi inclus un astfel de program pe CD-urile cu muzica. Compania japoneza a motivat decizia prin intentia de a proteja drepturile de autor si a impiedica copierea melodiilor. in final, Sony a realizat impactul negativ al acestei decizii si a scos de pe piata CD-urile care contineau astfel de software.

'Am inceput dezvoltarea acestei noi tehnologii inca de anul trecut. Acum, ea va putea fi testata de pasionatii de tehnologie de pe pagina de internet beta.bitdefender.com. Noul modul Antirootkit va asigura detectarea acestor amenintari in timp real, a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.

In paralel cu specialistii romani de la BitDefender, doar cateva companii din lume au mai oferit spre testare tehnologii de protectie antirootkit. BitDefender ramane un pionier in domeniul tehnologiilor de securitate a datelor, dupa ce, in 1998, a fost primul producator din lume care a introdus actualizarea automata a semnaturilor antivirus via Internet si apoi managementul la distanta al atacurilor informatice de catre un manager IT, prin WAP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri