Producatorul de chipseturi grafice Nvidia a dezvaluit un nou tip de procesoare destinate placilor grafice de ultima generatie disponibile pe panoul de bord, precum si o serie de sisteme de auto-pilotaj.

La un eveniment desfasurat in aceste zile in Las Vegas, unde se desfasoara targul tehnologic CES 2015, CEO-ul Nvidia a vorbit despre noul procesor Tegra X1, care va putea sa furnizeze automobilului informatii in oglinzi, pe bord, pe sistemul de navigatie, precum si pe locurile pasagerilor. “Masina viitorului va avea abilitati nelimitate de computerizare. Ne asteptam ca numarul de ecrane din fiecare automobil sa creasca intr-un ritm spectaculos”, a declarat Jen-Hsun Huang, CEO al Nvidia.

Procesorul grafic beneficiaza de o performanta dubla fata de modelul precedent, iar Tegra X1 este de asteptat sa ajunga pe piata in prima parte a acestui an. Acesta va fi disponibil in noile computere pentru masini, Nvidia Drive. Acesta beneficiaza de o platforma destinata sistemelor de pilot automat, care ofera posibilitatea de procesare a fluxurilor video provenite de la 12 camere, ce ofera o viziune de 360 de grade in jurul masinii si Auto-Valet, destinata parcarii fara sofer.

Masina viitorului va avea abilitati nelimitate de computerizare. (Jen-Hsun Huang, CEO al Nvidia)

„Credem in dezvoltarea unei noi generatii de masini autonome, roboti si drone care pot vedea si invata folosind un nivel de inteligenta fara precedent”, declara Jen-Hsun Huang, CEO si cofondator Nvidia. „Aceste sisteme vor permite un plus de siguranta pentru soferi, orase mai bine protejate si un plus de comoditate pentru fiecare dintre noi. Pentru a putea obtine aceasta viziune este nevoie de o serie de dezvoltari tehnologice in domenii precum procesare vizuala si procesare paralela. Datorita puterii de procesare de 1 Teraflop, Tegra X1 reprezinta un pas important al acestei revolutii”, mai spune Jen-Hsung Huang.

Totodata, Nvidia este de asteptat sa lanseze si un soft prin intermediul caruia soferul sa identifice mai usor semnele de circulatie, sa recunoasca pietonii si sa identifice masinile care franeaza brusc. Nvidia, unul dintre cei mai mari producatori de chipseturi grafice la nivel global, s-a confruntat in ultimul an cu dificultati, dupa ce Qualcomm, principalul rival pe segmentul mobile si-a imbunatatit cota pe piata, in detrimentul americanilor de la Nvidia, in timp ce producatorul de chipseturi si-a indreptat atentia spre zona auto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri